POLITIK

A kokós MSZP-s lett a lakásbizottság alelnöke Kispesten

A korrupciós és kokainozós botrányba keveredett Lackner Csaba lett a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöke Kispesten. Megáll az ész.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

 

A korrupciós és kokainozós botrányba keveredett Lackner Csaba a botrányos körülmények között, füttykoncert kíséretében vette át a megbízását, illetve az újságírók elől is elmenekült – közölte a hirtv.hu.

Értesüléseik szerint mostanra az MSZP is elismerte, hogy a korábban kiszivárgott videón valóban Lackner látható. A botrányban szintén érintett Kránitz Krisztián ugyancsak megőrizhette pozícióját a kispesti vagyonkezelő igazgatójaként.

Kép a kiszivárgott videóból

Emellett a Kispesti Önkormányzat csütörtöki alakuló ülésén megszavazták Gajda Péter polgármester havi 1 023 000 forintos illetményét is, amely kiegészül 153 500 ezer forint költségtérítéssel is.

Balra a kokós Lackner, mellette Kránitz, jobbról az MSZP-s polgármester. Szép kis csapat.

Lackner korábban Facebook-oldalán tette közzé, hogy nem mond le képviselői mandátumáról, valamint igazságtalannak tartja a szocialista párt etikai tanácsának döntését, amely szerint kizárták a pártból. Korábban az ügyvédjén keresztül már kijelentette, hogy nem mond le, de most személyesen is megerősítette.

„Nem érzem úgy, hogy le kellene mondanom a képviselői mandátumomról, ahogy az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának döntését is igazságtalannak tartom. Azt gondolom, hogy engem is megillet az ártatlanság vélelme. Sajnálom, hogy az MSZP ezt az alkotmányos alapelvet nem tartja tiszteletben, és nem érvényesíti a tevékenysége során, legalábbis irányomba biztosan nem.”

A Lacknerről korábban kiszivárgott, a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélgettek fehér por szárítása és adagolása közben.

A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”.

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indult az ellenzéki összefogás jelöltjeként és október 13-án újra meg is választották.

A felvételeken korábbi képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is meglepő állításokat tett. „Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle” – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra becsülte.

Lackner Csaba egyébként jó barátja Gajda Péternek. Gajda közösségi oldala szerint pár évvel ezelőtt még közös vadvízi evezésen is részt vettek, de a Hír Tv felvétele szerint rendszeresen fociznak is együtt.

Gajda Péter a botrány kirobbanása után nem vonta le a következtetéseket, nyilvánvalóan falaz a kirobbant botrány résztvevőinek, beleértve saját magát is.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?