Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.13.

A kispesti szocik és Hadházy egymásnak ugrottak, azannya

A kispesti szocialista polgármester Gajda Péter szerint hamisan vádolja a kerületi önkormányzatot korrupció gyanújával egy közétkeztetési közbeszerzés kapcsán Hadházy Ákos. A kispesti önkormányzat ezért bepereli Hadházyt. Közben pedig folytatódik a nyomozás a Lackner Csaba kispesti szoci politikus kokainozós és korrupciós ügyében, amivel összefüggésben újabb érdekességek is nyilvánosságra kerültek, tudósít a Magyar Hírlap. Ez már maga a téboly.

Hadházy Ákos egy Facebook bejegyzésen keresztül megfogalmazva azt az erős üzenetet küldte a kispesti szocialistáknak, hogy „szembe köptek” minden tisztességes ellenzéki politikust azok, akik csütörtök délelőtt egy kispesti bizottsági ülésen megszavazták, hogy a másfél éve alapított Szakácstündér Kft.-t bízzák meg a következő tíz évben a közétkeztetés működtetésével. A már több pártból is kizárt illetve kilépett balliberális politikus szerint azért korrupció gyanús a közétkeztetési ügy mert „az 10 évre, mintegy 10 milliárdért egyetlen ajánlatból “kiválasztva” adná a kerület közétkeztetését egy olyan egy éve létesült, panel lakásba bejelentett, telephely nélküli cégnek, amely tulajdonos a BKV Előre 24 éves focistája.” Hadházynak a – szokatlan módon – most a szocialistákat korrupcióval vádoló kinyilatkoztatása viszont finoman szólva nem aratott osztatlan sikert az MSZP köreiben. A kispesti szocialaista többségű önkormányzat közleményben utasította el a független képviselő vádjait és egyúttal azt is bejelentette, hogy beperelik Hadházy Ákost a kijelentései miatt. „Most telt be a pohár. Egy közel egy éve zajló nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást kezdett el úgy támadni egy országgyűlési képviselő és a Facebook bejegyzést gondolkodás nélkül közlő sajtó, hogy bennünket nemhogy nem kerestek meg, de nem is tájékozódtak az ügyben. Tudom, hogy nagyon divatos Kispestet rugdosni, de egy ilyen ügy esetében úgy érzem sokan túl léptek egy határt ” – írja a Facebook oldalán Kispest szocialista polgármestere, Gajda Péter arra reagálva, hogy Hadházy Ákos szerint felmerül a korrupció gyanúja a kerületi önkormányzat sok milliárdos közétkeztetési közbeszerzési pályázatának a lebonyolításával összefüggésben. A tagadás és a perelés bejelentése mellett ugyanakkor Gajda Péter egyúttal felfüggesztette az egész vitatott közbeszerzés eljárást. „Bár biztos vagyok benne, hogy most is szabályosan járt el az illetékes grémium, mindaddig amíg a Közbeszerzési Döntőbizottság és Budapest Főváros Kormányhivatala nem válaszol a mellékelt levelekre a szerződéseket nem írom alá.” – írja Gajda Péter a közösségi oldalán tett bejegyzésében.
Mindeközben pedig a Lackner Csabáról és környezetéről kiszivárgott kokainozás közben korrupciós ügyekről beszélő videó egyik újabb jóslata is beteljesült. Az MSZP-s politikus ugyanis korábban arról beszélt, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően. Guzmics Zsombor pedig december elsejei határidővel tényleg távozott közös megegyezéssel az irodavezetői pozícióból.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

magyarnemzet.hu

Menekülnek az emberek Budapestről, mutatjuk, merre mennek

life.hu

Ezek a csillagjegyek, akik képesek manifesztálni az álmaikat

vg.hu

Valami eltörött: a magyarországi Spar kivonulásáról beszélt az osztrák anyacég vezérigazgatója – „Harcolunk”

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?