Létrehozva: 2021.10.26.

A Békemenet megmutatta, hogy az országban ki a többség valójában

Sok százezren vettek részt a nyolcadik Békemeneten a fővárosban október 23-án, sokan azt mondják, ez volt a rendszerváltozás utáni egyik, hanem a legnagyobb politikai megmozdulás. Miközben a baloldal hiába készült, tüntetésükre alig ezren mentek el.

Ez a Békemenet olyan felemelő érzést nyújtott, amely talán az eddigiekhez képest is magasabb szinten volt – mondta Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: a választásokhoz közeledve nagyon fontos üzenet volt az, hogy nem kívánjuk még egyszer ebben az országban azt a fajta kommunista erőt, amelyik már többször próbálkozott.

Ha pedig összehasonlítjuk a másik oldallal, vagyis a balliberális, posztkommunista oldal tüntetésével és annak a létszámával a Békemeneten résztvevők számát, akkor láthatjuk, hogy óriási a különbség – emelte ki a CÖF kurátora.

Fricz Tamás szerint az idei Békemenet egy markáns erődemonstráció volt,

ami megmutatta, hogy ebben az országban ki a többség valójában, és milyen értékrend mentén szeretnének az emberek élni Magyarországon a jövő évi választások után is.

Orbán Viktor beszédének két fontos üzenete volt. Az egyik mindenféleképpen az, hogy az 1956-os forradalmat összekötötte a 2006-os eseményekkel, hiszen a két esemény ugyanarra a kaptafára történt meg – fogalmazott Fricz Tamás.

A másik üzenet pedig az, hogy ez az ellenzék, amelyik láthatóan gyenge és szétesett, töredezett, értékrendjében is széttagolt, lényegében önmagától nem tudná leváltani ezt a kormányzatot, politikai irányzatot. Azonban a nemzetközi balliberális hálózat képes lehet arra, hogy erőt pumpáljon ebbe a szétesett ellenzékbe – magyarázta Fricz Tamás, aki szerint az ellenzéki tüntetésen azért vettek – a Békemenethez képest – ilyen kevesen részt, mert míg a Békemeneten résztvevők közös értékrendet vallanak, addig az ellenzéki tábornak nincs egységes értékrendje.

Egyetlen dolog tartaná össze az ellenzéki tábort, ez pedig az Orbán Viktorral és az Orbán-kormánnyal szembeni gyűlölet

– fogalmazott a CÖF kurátora.

A 2006-os terror útvonalán haladt a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett nyolcadik Békemenet. Több százezren voltak, a végén Orbán Viktor miniszterelnök beszélt. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal a Hősök terénél tartott rendezvényt, itt alig néhány ezren voltak.

A Békemenetről

Óriási tömeg vonult a Kossuth térig 2012-ben, az első Békemeneten. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke az Origónak azt mondta: nem számítottak ilyen hatalmas tömegre. „A menet eleje már a Kossuth téren volt, a vége akkor indult a Hősök teréről. Kijöttek az utcára az emberek, mert érezték, hogy most össze kell fognunk. Rengetegen érkeztek babakocsival, karon ülő gyerekkel, és amerre mentünk, az emberek kiabálták a járdán sétálóknak, hogy „gyertek velünk”, és a járókelők is közénk álltak. Ez a hatalmas tömeg pedig békésen vonult végig az utcákon„ – mondta.

Nyolcadik alkalom

Október 23-án, szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg a Békemenetet. Útvonalában eltér a 2012-ben megrendezett elsőtől – amikor is a több százezres tömeg a Kossuth térig vonult -, üzenetében természetesen továbbra is változatlan marad. Az viszont kijelenthető, hogy az idei lesz az eddigi legfontosabb, hiszen a jövő évi választások Magyarország sorsáról döntenek majd - mondta Bencsik András az Origónak. A tét hatalmas, hiszen az a Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, aki a csőd szélére sodorta az országot, eltiporta az emberek jogait, tönkretette a családokat és elvette a nyugdíjasok megélhetését, valamint folyamatos adóemelésekkel sanyargatta az embereket. A sikeres Békemenet nemcsak itthon bírhat óriási jelentőséggel, hanem a határon túli magyarok számára is, akik elsőként éreznék meg a kormányváltás tragikus hatásait, hiszen a baloldal, ahogy korábban, úgy most is lemondana róluk – tette hozzá. Pontosan tudjuk, kik vagytok, akik készültök vissza a hatalomba, és soha többé nem kérünk belőletek! – mondta el Bayer Zsolt publicista az Origónak adott interjúban azzal kapcsolatban, mi lesz az október 23-ára szervezett nyolcadik Békemenet fő üzenete. Bayer szerint ismét eljött az idő, hogy megmutassuk, nem kérünk a baloldalból, nem kérünk Brüsszelből. Ifj. Lomnici Zoltán pedig arról beszélt az Origónak, hogy nem hagyjuk, hogy az elmúlt 12 év eredményeit a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal fenyegesse.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat