Létrehozva: 2020.09.23.

A baloldal jobbikos jelöltje: Meghalt cégvezető, romos épületekbe„kimentett” cégek

A Jobbikból érkezett és neonáci megnyilvánulásairól elhíresült baloldali jelölt, Bíró László nem fizette ki saját munkavállalóit, inkább átjátszotta strómanoknak a cégét, akik be is döntötték azt. A nemrég indult PestiTV Riportere kiderítette, hogy kikből áll és papíron hol lakik az a “professzionális csapat”, aki Bíró magyarázkodása szerint átvette a Hegyalja Mix Szociális szövetkezetet. Amikor a baloldal szerencsi képviselőjelöltjének tegnap megmutatták a romos épületek fotóit, a máskor nagy szájjal “judapestező” és “tetűhintásozó” politikus csak összefüggéstelenül hebegett-habogott.

Egy időközben elhunyt stróman segítségével tüntette el tartozásait és botrányos múltú vállalkozását Bíró László, a baloldal neonáci kijelentéseiről elhíresült politikusa, aki a Jobbikból érkezett az ellenzéki összefogásba és a fideszes Koncz Zsófia kihívójaként indul a szerencsi időközi választáson. Mindezt Bohár Dániel a PestiTv riportere derítette ki a helyszínen. A teljes oknyomozó riport vasárnap este nyolckor A riporter című műsorban lesz látható, kiderül hol kötött ki Bíró László cége, a Hegyalja Mix Szociális szövetkezet. Emlékezetes, Bíró megfenyegette a fizetésükért könyörgő dolgozókat, aztán zsebre tette az ötvenmillió forintos állami, foglalkoztatási támogatást, majd eltüntette a tartozásokkal teli szövetkezetet.

Fotó: Pesti Srácok

Bíró László korábban a Jobbik internettévéjében, az N1-en még arról beszélt, hogy egy szakértő “csapatnak” adta tovább a céget, A riporterből az is kiderül, hogy a “szakértőket” és a felügyelőbizottság új tagjait a tanyavilág romos házaiban kell keresni.

Volt alkalmazottjai közül több dolgozó is megkereste az Informátor című műsort és azt állítják: Bíró László többször nem fizette ki bérüket. Van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László közölte: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A Jobbik alelnöke politikai fikciónak nevezte a Bíró Lászlóról elhangzottakat.

Az Informátor stábja szembesítette Bírót korábbi dolgozóinak állításával, azonban a Jobbikos politikus nem válaszolt a kérdésekre.

A Jobbikos politikusnak nem ez az egyetlen botránya. Korábban antiszemita kijelentéseiről lett híres. Többek között „Judapestként” emlegette Budapestet, valamint a környékbeli szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

Borsod megyében október közepén tartanak időközi választást. Bíró László mögé a botrányok ellenére felsorakozott az MSZP, a Párbeszéd,a DK, az LMP és a Momentum is.

 

Zsidó vezetők szerint Bíró Lászlónak nem lehet helye a törvényhozásban

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke után több más zsidó vezető is éles kritikával illette a jobbikos Bíró Lászlót, az ellenzék közös képviselőjelöltjét annak antiszemita és rasszista megnyilvánulásai miatt. Róna Tamás főrabbi, a Mazsihisz rabbitestületének elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: egy politikusnak, aki közösség- és véleményformáló szerepet tölt be, a ráruházott felelősségénél fogva kétszeresen is figyelnie kell minden szóra, amit mond vagy amit leír. Annak pedig, aki olyan kijelentést tesz, amellyel megbélyegez bizonyos embercsoportokat – különösen, ha több alkalommal is így tesz -, nem szabad ellátnia véleményformáló feladatkört – jelentette ki azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik és a baloldal azt a Bíró Lászlót (Jobbik) indítja egyéni képviselőjelöltként az október 11-i, Borsod megyei időközi ország­gyűlési képviselő-választáson, aki korábban többször is antiszemita és rasszista kijelentéseket tett. Hangsúlyozta: bár Bíró a korábbi kirekesztő kijelentéseiért bocsánatot kért, és ez „spirituális értelemben méltányolandó”, véleménye szerint a törvényhozásban nincs helye olyasvalakinek, aki képes ilyen meggondolatlan kijelentésekre ragadtatni magát. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség egyik alapítója, vezetője a lapnak úgy fogalmazott: „bár az utóbbi néhány évben a Jobbik igyekezett szalonképesnek látszani, a Tett és Védelem Alapítvány által megrendelt közvélemény-kutatásokból azt látjuk, hogy szavazótáborának több mint hatvan százaléka vall ma is antiszemita nézeteket”. Szerinte ennek alapján Bíró László elfogadhatatlan kijelentései nem meglepőek. Aggasztóbbnak nevezte ugyanakkor, hogy „az őt támogató pártok akaratlanul is legitimálják az antiszemitizmust”. Hangsúlyozta: ennek éppen az ellenkezőjét várják el a közélet minden szereplőjétől.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll