POLITIK

A 2015-öshöz hasonló migrációs válsághelyzet fenyeget

Hétről hétre nő a migránsok száma a határon, több mint százezren vannak úton a nyugat-balkáni régióban. A megnövekedett illegális határátlépési kísérletek miatt ülésezett a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje.
  • Szerző: RIPOST

Németh Szilárd, a testület elnöke a tanácskozás után elmondta, a 2015-ös válsághelyzethez hasonló a mostani illegális migrációs helyzet a magyar határon.

A politkus hozzátette: november végéig több mint 125 ezren próbálták illegálisan átlépni a határon, s az elmúlt két hónapban emelkedett az illegális határátlépési kísérletek száma. Arról is beszámolt, hogy többségében életerős, fiatal férfiak próbálkoznak, vagyis a terrorveszélyhelyzet továbbra is fennáll.

A kabinet ülésén a vajdasági magyarok képviselői is beszámoltak tapasztalataikról. Németh Szilárd elmondta, hogy ők is azt érzékelik: a 2015-öshöz hasonló a helyzet, „nagy a veszély, a lakosság fél”. Azt várják a magyar kormánytól, hogy tartsa fenn a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte a fideszes politikus. Hozzátette: a műszaki és jogi határzárat fenn kell tartani, átjárhatatlanná kell tenni a határt, hogy a migránsok ne induljanak el ebbe az irányba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?