POLITIK

43 perc, 17 illegális migráns, 2 embercsempész – videó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egymástól 30 kilométerre, Pörbölyön és az M9-es autóúton ellenőrizték a két, illegális migránsokat szállító járművet.
  • Szerző: RIPOST

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. február 2-án néhány perccel egy óra előtt Pörbölyön ellenőriztek egy cseh rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások igazoltatták az autó sofőrjét, egy 26 éves cseh férfit és öt, a járműben tartózkodó személyt, akik szírnek vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Pörbölytől 30 kilométerre – 1 óra 40 perckor – az M9-es autóúton állítottak meg egy lengyel rendszámú Fiat Ducato típusú kisteherautót a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A rendőrök ellenőrizték a 40 éves grúz sofőrt, majd a jármű rakterét, ahol tizenkettő, magát szírnek valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

 

https://youtu.be/UYUQuzd0lrM

Az egyenruhások a 17 illegális migránst előállították, majd meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 26 éves cseh és a 40 éves grúz járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is.

Csaknem kétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén
A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton 71, vasárnap 81 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

 

És ezeket olvastad már?