Létrehozva: 2020.03.07.

43 migránst találtak egy kamionban, Észak-Macedóniában

Miközben a görög-török határon pillanatnyilag patthelyzet alakult ki az áttörni akaró migránsok és a görög határőrök között, sokféle más módon továbbra is jutnak át Németország felé tartó migránsok a török-görög, illetve a görög-macedón határon. Az embercsempészek folyamatosan dolgoznak. Pillanatnyilag tizennyolcezer migráns tart Szerbia felé.

43 bangladesi migráns volt abban a kamionban, amelyet egy autópálya melletti benzinkúttól nem messze állítottak meg a rendőrök Észak-Macedóniában, közel a szerb határhoz. A rendőröknek gyanús lett a kamion, hogy esetleg embereket csempésznek vele, ezért állították meg. A 29 éves szkopjei kamionsofőrt őrizetbe vették.

Mielőtt a görög rendőrök útját állták volna az emberáradatnak tizennyolcezer migráns kelt már át a török határon, egy részük már Észak-Macedóniánál jár, és a szerb határ felé tart.

A helyi média jelentése szerint az illegális bevándorlók Észak-Macedónia egyik főútvonalán gyalogolnak a szerb határ felé. Az Alsat-M nemzeti tévécsatorna felvételein több migránscsoport látható az autópályán.

A balkáni ország belügyminisztériuma és védelmi minisztériuma egyaránt azt közölte, hogy felkészült egy újabb migránshullámra.

Alig egy hónapja Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítséget nyújtsanak a határőrizeti feladatok ellátásában.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Az észak-vajdasági határ-menti települések lakói eközben attól tartanak, hogy a török-görög határon kialakult helyzet miatt migránsok nagyobb tömege indulhat meg a magyar határ felé.

A Pannon RTV jelentése szerint Szabadkán a város központjában is jelen vannak kisebb-nagyobb csoportokban az illegális bevándorlók, sőt a kávézókban is megpihennek. Elmondásuk szerint a menekültek egyike sem akar Szerbiában maradni, céljuk a nyugat-európai országokba való eljutás.

A Szabadka és Kelebia közötti úton tegnap migránsok egy nagyobb csoportja az egyik buszmegállóban várakozott. Mivel nem sikerült átjutniuk Magyarország területére, a szabadkai autóbusz-pályaudvar felé tartó buszra szálltak fel, azt mondták Zomborba utaznak el, és onnan célozzák meg a magyar vagy a horvát határt.

Egy kisebb afgán csoport kamerán kívül elmondta: az egyik várakozó kamion rakterébe másztak be az éjjel, de megtalálták és visszaküldték őket. Két, magát szintén afgánnak valló fiatal is Szabadka felé gyalogolt, nekik sem sikerült bejutniuk az EU területére, pedig már nem először próbálkoztak. Másfél éve vannak Szerbiában: „Megyünk, mert visszatoloncoltak bennünket, visszamegyünk Szabadkára. A célunk egyébként Németország. Már 12-szer próbálkoztunk átjutni a magyar határon, de elkaptak és visszaküldtek Szerbiába.”

Ismét megjelentek az illegális bevándorlók olyan határ menti településeken is, ahol az utóbbi hónapokban nem volt jellemző a jelenlétük. Ilyen például az ásotthalmi határhoz közeli Királyhalom. Szűcs Anna, a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója azt mondta: a szülők féltik gyermekeiket. A 2015-ös évihez hasonló, vagy még attól is súlyosabb állapotoktól tartanak – tette hozzá, és azt is leszögezte, hogy a falubeliek a gyümölcsöseiket és veteményeskertjeiket is féltik: „Hogyha belegondolunk abba, hogy több ezren, vagy esetleg több tízezer ember is át fog itt vonulni a mi kis vidékünkön, akkor azért meggondolandó, hogy bevessük-e a kiskerteket, ha tényleg ez a menekültinvázió ilyen méreteket fog ölteni. És hát ne adj Isten, hogy itt ragadjanak.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

mandiner.hu

Ennél az agyzsibbasztó szellemi igénytelenségnél még Magyar Péter is jobb – ez a helyzet, sajnálom

ripost.hu

„Csontsovány kislány lettél” - Durva kritikákat kapott Szabó Zsófi legújabb fotói miatt

vg.hu

Keserédes üzenetet kapott a forint: lesz itt még rosszabb, mielőtt jöhet a fellángolás

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„Soha többé nem akarlak látni” – durva balhé tört ki a Házasság első látásra műsorában

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Ukrán drónok felgyújtottak egy orosz üzemanyag bázist

POLITIK

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

POLITIK

Karácsonyékhoz kerülhettek a hídpénz-botrány lenyúlt milliói

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött