Létrehozva: 2023.09.23.

Nem kérünk a migránskvótából

Naponta 5000 ember érkezik erre az olasz szigetre

Magyarország kormánya ezúttal egy viedóval foglalt állást a migránsok kötelező szétosztása, a migránskvóta ellen.

Naponta akár 5 ezer migráns is érkezhet Lampedusára. Az Európai Bizottság elnöke ismét azt szorgalmazta, hogy ezeket az illegális migránsokat vegyék át a tagállamok. Magyarország továbbra sem kér a kötelező kvótából!

 

Szakértők szerint ez nem jelent mást, mint hogy a brüsszeli vezetés továbbra is megszervezni akarja a bevándorlást, nem pedig megállítani.

A Migrációkutató Intézet kutatója is a rekordmagas érkezésekre hívta fel a figyelmet az M1-en. Tóth Klaudia hangsúlyozta: Lampedusa helyi lakossága 6000-re tehető, míg múlt héten volt olyan nap, hogy 7000 illegális migráns kötött ki a szigeten.

„Nem azért küzd az új migrációs paktum, hogy még a külső határokhoz se érjenek el ezek az emberek, hanem, hogy a már megérkezetteket hogyan osszák le a tagállamok között. Ami nem egy jó stratégiai üzenet, hanem egyfajta meghívóként is értelmezhető”. – mondta Tóth Klaudia.

Szakértők rámutatnak: Ursula Von der Leyen nem a határokat akarja megvédeni, hanem szervezett bevándorlást akar. A migránsoknak szerinte biztonságos humanitárius folyósokat kell létrehozni, hogy ne kelljen az emberkereskedőkre bízniuk az életüket és aztán szabadon jöhessenek Európába..

A migránsok áthelyezése Lampedusa szigetéről nem jelentené a helyzet megoldását, Lengyelország is ellenzi, hogy Európába beengedjék az illegálisan érkező bevándorlókat – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a közösségi médiában.

Az olasz Lampedusára érkező afrikai fiatal férfiak ezrei nem háborús menekültek, hanem a német nyitott ajtók politikája által felbuzdított, követelőző és gyakran veszélyes emberek – írta Morawiecki Facebook-oldalán.

„Olaszország déli határán Európa destabilizálására tett újabb kísérlet történik”

– fogalmazott a lengyel kormányfő, és Angela Merkel volt német kancellár migrációs politikája katasztrofális következményének nevezte a jelenlegi vészhelyzetet.

Morawiecki szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke konokul nem ismeri fel a brutálisan egyszerű igazságot, hogy Németország és az EB óriási hibát követett el.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Lengyelország határozottan ellenzi, hogy beengedjék Európába az illegálisan csempészett bevándorlókat. Úgy látja: a migránsok átirányítása más uniós tagállamokba nem oldaná meg a katasztrófát, közben a brüsszeli elit egyetlen ötlete éppen a bevándorlók elosztását célozza.

Ez viszont olyan, mintha „benzinnel próbálnák tüzet oltani” – közölte Morawiecki, majd leszögezte:

Lengyelország nem engedi be az illegális bevándorlókat.

A miniszterelnök bejegyzésben a fő lengyel ellenzéki pártot, a Polgári Platformot is bírálta, amiért az általa irányított kormány 2015-ben beleegyezett az akkori uniós migránselosztási kvótába.

A migráció az október 15-i parlamenti választásokat megelőző kampány egyik témája. A választások napján a jelenlegi kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt kezdeményezésére népszavazást is tartanak, amelynek egyik kérdése a menedékkérők uniós tagországok közötti elosztását célzó, a varsói kormány által ellenzett brüsszeli javaslatra vonatkozik.

Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőhelyettes, a PiS elnöke egy szerdán megjelenő interjú vasárnap előzetesen ismertetett részletében

az illegális bevándorlók következetes visszatoloncolását

jelölte meg a migrációs válság egyetlen hosszú távú megoldási lehetőségeként. Fontosnak nevezte a származási országokban nyújtandó segítségnyújtás becsületes programjának kidolgozását is.

Ursula von der Leyen EB-elnöka múlt  vasárnap látogatott Lampedusára, azt követően pedig együttműködést ígért az európai és olasz hatóságok között a migráció okozta vészhelyzetben, és tízpontos akciótervet ismertetett. Ennek keretében azt  javasolja, hogy az olasz szigetre eljutott embereket – – szállítsák el más uniós tagállamokba. Vagyis a migránsok kötelező szétosztását szorgalmazta.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megbukott Zelenszkij, összeomlik Ukrajna - már a lengyel hadsereg is ezt mondja

origo.hu

Ezért alázták meg durván Palvin Barbara férjét, Dylan Sprouse-t

borsonline.hu

A 80-as években minden nő szíve érte dobogott: 68 évesen elhunyt a szívtipró színész

vg.hu

Az MVM mindenkinek megnézi közelebbről a gázóráját

ripost.hu

Hoppá! Kiderült, csak egyetlen dolgot nem foghat meg Mikes Anna Krausz Gábor testén

magyarnemzet.hu

Igen ritka állatról sikerült felvételt készíteni a Börzsönyben + videó

origo.hu

Eva Longoria szabadjára engedte a melleit - fotók

mindmegette.hu

75 kilós malaccal él együtt budapesti otthonában Zsanna

life.hu

Erősítsd az immunrendszered természetes módon (x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Terrorriasztás, ezer rohamrendőrt vezényeltek a legnagyobb karácsonyi vásár védelmére

POLITIK

6 milliárddal kéne elszámolnia a másik baloldali ügyvédnek

POLITIK

Sokmilliárdos kárt okozott az embereknek von der Leyen vakcinamutyija

POLITIK

Ferrarival, pénzkötegekkel provokáltak a mogyoródi adócsalók

POLITIK

A Németországban tartózkodó magyarok legyenek óvatosak

POLITIK

A vállalkozások sikere Magyarország sikere

POLITIK

Munkácsról is kerültek fegyverek a Hamászhoz?

POLITIK

Zelenszkij az oroszok kivonulását követeli