POLITIK

Szerző Ripost

1 hónapja

Elképesztő névsor: Soros-szervezetek sora a brüsszeli botrányban

Sok szál egy helyre vezet.

A 2022 decemberében kirobbant brüsszeli korrupciós botrány két brüsszeli NGO-t, a Fight Impunityt és a No Peace Without Justice-t érintette, amelyek több szálon is kötődnek Soros Györgyhöz és szervezeteihez. A botrány során letartóztatták Luca Visentinit, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség főtitkárát is. A szövetség 2016 és 2021 között több mint hatmillió dollár támogatást kapott az Open Society Foundationstől. A hazánkat támadó jelentést közlő Transparency International valahogy mégsem azzal a Brüsszellel foglalkozik, amely láthatóan tele van korrupciós ügyekkel – számol be róla cikkében az Origó.

 

Hirdetés

Mint ismert, a brüsszeli korrupciós botrány középpontjában az egykori olasz európai parlamenti képviselő, az érintett Fight Impunity NGO alapítója, Pier Antonio Panzeri áll.

Fontos részlet, hogy Panzeri szerepel azon a listán, amely Soros György európai parlamenti szövetségeseit sorolja fel.

Szintén Soros-szállal rendelkezik Eva Kaili, görög európai parlamenti képviselő, aki Giorgi Panzerivel közösen alapította a Fight Impunity NGO-t.

Kaili ugyanis a European Council on Foreign Relations nevű think tank tagja, amelynek képviselői között Bajnai Gordon és Korányi Dávid mellett Soros György és fia, Alexander Soros is megtalálható.

Eva Kaili élettársa, Francesco Giorgi, aki szintén a Fight Impunity alapítója, az olasz szocialista EP-képviselő, Andrea Cozzolino asszisztense, akinek neve szintén feltűnik azon a listán, amely Soros György európai parlamenti szövetségeseit sorolja fel. A Fight Impunity igazgatói tanácsában ült Cecilia Wikström egykori svéd liberális európai parlamenti képviselő is, aki úgyszintén megtalálható azon a listán, amely Soros György európai parlamenti szövetségeseiről készült – olvasható az Origó cikkében.

A portál beszámolt róla, hogy a Fight Impunity mellett a No Peace Without Justice NGO is érintett a brüsszeli korrupciós botrányban, amely szintén több szálon kötődik Soros Györgyhöz és az amerikai tőzsdespekuláns szervezeteihez. Az NGO alapítója az egykori európai parlamenti képviselő Emma Bonino, aki 2015 és 2018 között helyet foglalt Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának igazgatói tanácsában, valamint a már bemutatott Fight Impunity tiszteletbeli igazgatóságának is tagja. Neve – Eva Kailihoz hasonlóan – megtalálható az European Council on Foreign Relations szervezetben. Bonino az olasz +Europa törpepárt vezetője, amelyet Soros György korábban másfél millió euróval támogatott, de Soros már Bonino előző pártját, az Olasz Radikálisokat is ellátta kampánytámogatással, 2004-ben és 2006-ban. Mindezek mellett 2018. január 22. és 30. között Soros és felesége, Tamiko Bolton, személyesen 200 ezer euró nagyságrendű pénzügyi támogatást utalt a +Europa pártnak.

A portál hozzátette, hogy a politikus még 1998-ban részt vett a Bilderberg-csoport éves találkozóján, ahol egy képen szerepelt Soros Györggyel, de később is együttműködött a tőzsdespekulánssal Líbiával, a kábítószerek legalizálásával, a migrációval, valamint az abortusz témájával kapcsolatban.

Soros György azonban nemcsak Bonino pártjait, hanem magát a No Peace Without Justice nevű szervezetét is anyagi támogatással látta el. Az Open Society Foundations honlapjáról kiderül, a szervezet 2016 és 2017 között több mint 300 ezer dollár értékben kapott adományokat az NGO-tól. A brüsszeli alapítvány főtitkára, Niccoló Figá-Talamanca szintén érintett a korrupciós botrányban, az NPWJ-n keresztül köthető Soroshoz, azonban korábban is a filantróp által támogatott szervezetekben tevékenykedett. Niccolò korábban a Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law nevű NGO-nál dolgozott tanácsadóként. Az NGO Stop Hate nevű projektjét 2017-ben támogatta a Soros-alapítvány. A Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law időközben Human Rights Firstre változtatta a nevét. Mint ismert, a Human Rights First is kap pénzt az amerikai tőzsdespekulánstól. Érdemes tudni, hogy a No Peace Without Justice NGO 2020. december 11-én az Amnesty International és a Human Rights Watch szervezetekkel közösen tartott egy konferenciát a rohingyák ellen elkövetett szexuális és nemi bűncselekményekkel kapcsolatban. A Soroshoz köthető szervezetek és a No Peace Without Justice között azonban nemcsak együttműködés, hanem személyi kapcsolatok is vannak. A No Peace Without Justice egyik munkatársa, Juan José Guzmán, például korábban az Amnesty International chilei szervezetének dolgozott – fejtette ki cikkében az Origó.

Kerényi György információi alapján a pénzgyűjtést Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök szervezte.

A brüsszeli korrupciós botrányban szintén érintett Luca Visentini, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség főtitkára. Mint ismert, a szövetség 2016 és 2021 között összesen több mint hatmillió dollárt kapott Soros György Open Society Foundations nevű szervezetétől. A szövetség korábban már az Európai Bizottságtól is kapott pénzügyi támogatást, 2012-ben például több mint 500 ezer eurót. Érdekesség, hogy a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség az Amnesty International, a Human Right Watch, valamint a Transparency International Soros Györgyhöz köthető NGO-kal közösen a Sport & Rights Alliance érdekvédelmi szervezet legfőbb támogatói közé tartozik – olvasható az Origó cikkében.

Az eredeti cikk A Transparency International hallgat: Soros szervezeteivel vannak kapcsolatban a brüsszeli korrupciós botrány főszereplői címen érhető el az Origó oldalán.

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Transparency International korrupciós jelentésére

„Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van.”

Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát, és szolgálja azt minden hazug jelentésével

– írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek arra a kérdésre, hogy „mi a miniszterelnök véleménye a Transparency International által összeállított világrangsorról és Magyarország helyezéséről”. 

Magyarország az utolsó helyen

Mint ismert, a Transparency International kiadta 2022-es korrupciós indexét.

A szervezet azt vizsgálta, hogy milyen szinten van a korrupció a világ országaiban. 

Az országokat egytől százig terjedő skálán pontozzák (minél nagyobb a szám, annál kevésbé korrupt az adott ország). Az Európai Unión belül pedig Magyarország kapta a legkevesebb pontot, egészen pontosan 42-t. Egy évvel ezelőtt az Európai Unión belül Bulgária volt 42 ponttal a legkorruptabb ország a Transparency International jelentése szerint, Magyarország 43 ponttal pedig az utolsó előtti helyen állt. 2022-ben azonban míg a bolgárok egy pontot javítottak, addig Magyarország egyet rontott,

ezzel megnyerte magának az unió legkorruptabb országa címet. 

A világranglistán egyébként Magyarország a maga 42 pontjával a 77. helyen áll, amelyen hét másik országgal osztozik. Burkina Faso, Kuwait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor, Trinidad és Tobago, valamint Vietnam szintén 42 pontot ért el a 100-ból.

Érdemes megjegyezni, hogy a civil szervezet – többek között – a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól kapott támogatásokat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem fogja elhinni, hol a legdrágább a világon 1,5 liter palackozott víz

origo.hu

Éveken át szexuálisan zaklatták az olimpiai bajnok sztársportolót

mandiner.hu

Nyoma veszett az oroszok legkegyetlenebb tábornokának

ripost.hu

"Akiket elrabolnak, soha többé nem kerülnek elő" - Ördög Nóra félelmetes beszámolója az Ázsia Expressz helyszíneiről

vg.hu

Még mindig oltják a hatalmas tüzet Gyálon, brutális képek és videók készültek a helyszínről

vg.hu

Erőszakos tüntetések törtek ki Franciaországban a nyugdíjak miatt! Térképen mutatjuk: Európaszerte most mire számíthatnak a nyugdíjba vonulók!

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél, vidd vissza! Sajátmárkás termékeket hívott vissz a Lidl!

sonline.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. Kereskedelmi Tanácsadó munkatársat keres

ripost.hu

Ennek a három csillagjegynek szerencsét hoz a Merkúr-Jupiter együttállás

ripost.hu

Csontsoványra lefogyva, alkoholizmusban meghalt a magyar énekesnő édesanyja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Gyurcsány beismerte: A dollárbaloldal Magyarország ellen dolgozik

POLITIK

A baloldalon Gyurcsányék a legerősebbek, Karácsonyék szinte láthatatlanok

POLITIK

Áremelkedések? Brüsszelt teszi felelőssé a legtöbb magyar

POLITIK

Bevallotta a 13 éves tini: ő fojtotta meg 4 éves kistestvérét

POLITIK

Ezeknek az élelmiszereknek csökkent jelentősen az ára...

POLITIK

Beindult az árverseny a hazai boltokban

POLITIK

Most a NAV lép a guruló dollárok ügyében.

POLITIK

Nyomoznak a DK politikus ügyében