Létrehozva: 2022.10.28.

A brüsszeli bürokraták nem fogadják el a szabad választások eredményét

Hangzott el a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban.

A brüsszeli bürokraták Magyarország ellen intézett támadásairól, a migrációs válságról, háborúról és Európa jövőjéről is beszélt Jorge Buxadé Villalba, a spanyol VOX párt európai parlamenti képviselője a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor második felében.

  • Jorge Buxadé Villalba, a spanyol VOX párt európai parlamenti képviselője szerint politikai és ideológiai okokból igyekszik nyomást gyakorolni Brüsszel.
  • Az eddig hatástalan és teljességgel megalapozatlan jogállamisági vádak után a gazdasági ellehetetlenítés vált a bürokraták céljává, ezzel akarják ellehetetleníteni Orbán Viktor kormányát.
  • A spanyol politikus azt is elmondta, hogy a magyar baloldali EP-képviselők ideológiai okokból támadják saját hazájukat folyamatosan, de konkrét példát a jogállamiság megsértésére nem tudnak hozni.
  • Az Európai Parlament baloldali többsége föderális irányba vinné az uniót és ehhez asszisztál az Európai Bizottság is. A gazdasági nyomásgyakorlás része a helyreállítási alap forrásainak visszatartása.
  • A spanyol és a nemzetközi baloldal továbbra is migránspárti, szét akarják zilálni a hagyományos európai életmódot, ehhez pedig a migránsokat eszközként használják.
  • A VOX képviselője Ursula von der Leyen korrupciógyanús sms-ei ügyében nem tapasztal érdemi előrelépést.
  • Jorge Buxadé Villalba szerint Európa lemondott arról, hogy iparosodjon és lemondott arról, hogy globális szinten versenyezzen. Az egyedüli kiút ebből, ha Európa elkezdi támogatni a nemzetállamokat, melyeknek a jövő a kezében van.

Lánczi Tamás azzal indította a beszélgetést, hogy a spanyol politikus többször is járt hazánkban, jól ismeri Magyarországot és régóta EP-képviselő is. Testközelből tapasztalja azokat a vitákat, amelyeket az Európai Parlament folytat hazánk kapcsán. Arról kérdezte vendégét, szerinte mi az oka annak, hogy ennyit foglalkoznak Magyarországgal.

 

Jorge Buxadé Villalba, a spanyol VOX párt európai parlamenti képviselője elmondta, hogy négy alkalommal is járt Budapesten, volt, hogy a LIBE-bizottság tagjaként. Szerinte tisztán politikai természetű az a vita, ami Magyarország kapcsán zajlik, hiszen az EP-ben túlsúlyban vannak a baloldaliak, és nem hajlandók tudomásul venni, hogy hazánkban más ideológiájú kormány van.

„A brüsszeli bürokraták nem fogadják el a választási eredményeket”

– fogalmazott. Orbán Viktor megnyerte a választást, ezért ideológiai és politikai támadások kereszttüzében állva kénytelen megvédeni a családpolitikát és a hagyományokat.

A spanyol politikus szerint a brüsszeliek célja, hogy a magyar kormány munkáját akadályozzák. Az Európai Parlament (EP) delegációjának legutóbbi látogatása is arról szólt, hogy találjanak valamilyen jogállamisági problémát vagy más jellegű jogsértést. Azonban az eredmény az lett, hogy az EP egyetlen bizonyítékot sem tudott felhozni a jogállamisági vádak alátámasztására.

Rávilágított, hogy a választási győzelem után gazdaságilag próbálják ellehetetleníteni Magyarországot és a magyar embereket hozták nehéz helyzetbe. Folyamatosan igyekeznek az Orbán-kormány munkáját gátolni, és ráadásul provokálják is a kormányzatot.

Lánczi Tamás felidézte, hogy a LIBE-bizottság Magyarországra látogató delegációjában jobbára baloldali politikusok szerepeltek. Az embernek olyan érzése támad ilyenkor, hogy az ítélet már előre megszületett. Erről kérte ki vendége véleményét.

Lánczi Tamás és Jorge Buxadé Villalba (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

Jorge Buxadé Villalba elmondta, hogy első perctől az volt a benyomása, hogy a látogatás végkövetkeztetéseit előre megírták, például a sajtószabadság ügyében. Kijelentette, hogy Magyarországon nincs probléma a sajtó sokszínűségével, ezzel szemben Spanyolországban például nincsenek konzervatív médiumok, amelyek kifejezik a hazafias gondolatokat.

A viták során a magyar politikusok milyen módon lépnek fel, ha Magyarország van terítéken az Európai Parlamentben? – kérdezte vendégét Lánczi Tamás.

A spanyol politikus arról beszélt, hogy a magyar baloldali képviselők a saját hazájukat támadják és nem veszik figyelembe azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a magyar emberek tettek, hogy megszabaduljanak a Szovjetuniótól. Amikor a baloldali magyar képviselőkkel beszélgetett és megemlítette a kétharmados Fidesz-győzelmet, akkor élből elutasították, hogy a Fidesz politikája népszerű, csak a saját ideológiájukat harsogták. Arra viszont egyikük sem tudott válaszolni, hogy milyen konkrét jogállamisági kifogások vannak.

Lánczi Tamás és Jorge Buxadé Villalba (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

A magyarok és a lengyelek ellen folytatott brüsszeli gazdasági nyomásgyakorlás és a helyreállítási alap forrásainak visszatartása egy elhúzódó konfliktus lehet. A brüsszeli elitek nem teljesítik, amit az EU szerződései tartalmaznak, például nem tartják tiszteletben a nemzetállamok igazságszolgáltatásának szuverenitását. A képviselő szerint a bürokraták most kihasználják az energiaválságot, mégpedig arra, hogy a saját, fanatikus zöldideológiájukat érvényesíthessék.

Jorge Buxadé Villalba szerint az Európai Bizottság dolga a tagállamok szolgálata lenne. Éppen ezért a közös politika alakításában lenne szerepe. Az Európai Parlament baloldali többsége egyértelműen a föderalizációt erőlteti, és ebben a kérdésben a két szerv együttműködik. Ez látszik a magyarokra és a lengyelekre helyezett nyomásból is, de bármely tagállam állna ki saját szuverenitásáért, ugyanezt tennék vele.

Jorge Buxadé Villalba (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

A spanyol helyzetről szólva arról beszélt, hogy a szocialista-kommunista kormány képtelen arra, hogy megfelelően kezelje a pénzeket. A VOX pártban kezdettől fogva azt sürgetik, hogy a helyreállítási alapból származó források nagy részét az egyéni, kis- és középvállalkozásokhoz juttassák, de a spanyol kormány erre nem képes. Így a források nem érik el a spanyol családokat.

A migrációt érintő kérdésre válaszolva elmondta, hogy a spanyol határ egyben Európa határa is, és a VOX álláspontja ebben a tekintetben egyértelmű: a határt meg kell védeni, az illegális migránsokat pedig ki kell toloncolni. A szocialista-kommunista kormány azonban ezzel szemben ösztönzi a migránsokat segítő NGO-kat.

Jorge Buxadé Villalba leszögezte, hogy kevés szolidárisabb ország van, mint Spanyolország, azonban a nemzetközi baloldal migrációt támogató politikája nem a szolidaritásról szól, hanem fel akarják oldani, szét akarják zilálni a hagyományos életmódot. A másik céljuk, hogy a multicégeknek kedvezzenek, hiszen egy nagy embertömeg érkezése a munkavállalók életkörülményeit rontja. Ezek az emberek túltelítik a nyugdíjrendszert, a szociális rendszereket, és ennek következményeként szociális káosz tör ki ott, ahol a baloldal regnál.

A bevándorláspolitikát illetően a jobboldali spanyol Néppárt közelebb áll a baloldali állásponthoz és nem érti a probléma súlyosságát. A multikulturalizmus kudarcot vallott, szerte Európában ezt látjuk, és Spanyolországban is vannak már olyan városok, ahol problémákat okoz ez a politika. Ugyanakkor a VOX és a Néppárt több helyen is meg tudott egyezni, amivel azt akarja elérni mindkét párt, hogy ne szocialista-kommunista uralom alatt kelljen élniük.

Lánczi Tamás felidézte Ursula von der Leyen korrupciógyanús ügyét, amely során mintegy 35 milliárd euróról SMS-ben rendelkezett az európai bizottsági elnök.

Lánczi Tamás (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

Jorge Buxadé Villalba elmondta, hogy kezdettől fogva követelték a szerződések nyilvánosságra hozását, de nem kapták ezt meg. Azt szeretnék, hogy a demokratikus szabályok érvényesüljenek, és a bürokraták is olyan átláthatóan működjenek, ahogy azt a polgároktól elvárják.

A spanyol politikus egyre kevésbé bízik abban, hogy ebben az ügyben érdemi előrelépés történik, de továbbra is azt követelik, hogy a szerződéseket hozzák nyilvánosságra.

A kontinens előtt álló kihívásokról szólva azt mondta, hogy úgy látja, Európa nem találja az irányt, mert ellenérdekek feszülnek egymással szemben. A bürokraták és a nemzetállami vezetők több esetben is ellentétben állnak egymással. Lengyelország befogadja az ukrajnai menekülteket, ehhez képest a bürokraták folyamatosan büntetik és fenyegetik.

Jorge Buxadé Villalba szerint arra lenne szükség, hogy Európa egységesen erőt mutasson, az Európai Tanácsban meg kellene fogalmazni saját céljaikat mindenféle harmadik szereplő befolyása nélkül. Európa lemondott arról, hogy iparosodjon, lemondott arról, hogy globális szinten versenyezzen. Európának az a világos célja kell legyen, hogy támogassa a nemzetállamokat, melyeknek a jövő a kezében van.

Nagy visszhangot kapott a nemzetközi sajtóban a konzervatív pártok februári madridi tanácskozása. A spanyol VOX párt elnöke, Santia­go Abascal meghívására a Megvédeni Európát (Defender Europa) című rendezvényen részt vett Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, Marine le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke és államfőjelöltje, Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) elnöke, Marlene Svazek, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alelnöke, Tom Van Grieken, a Flamand Érdek (VB) elnöke, Paolo Borchia, az olasz Liga, és Vincenzo Sofo, az Olasz Testvérek (FdI) európai parlamenti képviselője, a találkozón továbbá képviseltette magát a holland JA21, valamint bolgár, litván és román pártok is – tizenkét országból összesen tizenöten.

A résztvevők közös közleményben kötelezték el magukat Európa és határainak védelme mellett, valamint határozottan elítélték Brüsszel politikailag motivált támadásait Lengyelország és Magyarország ellen. Döntöttek továbbá egy brüsszeli koordinációs iroda felállításáról is, amely erősebb együttműködést tesz lehetővé a részt vevő politikai pártok között annak érdekében, hogy egyesült erővel és egységesen szavazhassanak a fenti kérdésekben az Európai Parlamentben.

Nagy sikernek tartja a madridi tanácskozást Jorge Buxadé, a VOX európai parlamenti képviselője, aki lapunknak úgy fogalmazott, Európa patrióta vezetői azért találkoztak Madridban, hogy együttes erővel ellensúlyozzák a brüsszeli elit katasztrofális politikáját. Mint mondta, a brüsszeli bürokraták Euró­pája csak hatvanéves, a mienk azonban több ezer éves. „Győzni fogunk, még előbb is, mint gondolják” – hangsúlyozta.

A madridi találkozóval kapcsolatban több sajtótermék is azt írta, hogy jelen volt a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) párt társelnöke, George Simion is, aki erről maga számolt be a Twitteren. A politikus valóban el is utazott a madridi találkozóra, csakhogy ahogyan azt Jorge Buxadé is megerősítette lapunknak, az egyetlen romániai párt, amit meghívtak a találkozóra, és amelynek a delegációja részt is vett a tárgyalásokon, az Aurelian Pavelescu által képviselt Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNȚ-CD) volt. Buxadé hozzátette, a VOX nem avatkozik más országok belügyeibe.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mutatjuk a 60 éves argentin szépségkirálynőt, aki a most felfedi a titkait - fotó

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

metropol.hu

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

hirtv.hu

Megvan ki építheti a valaha volt legdrágább Duna-hidat

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett