Létrehozva: 2022.08.04.
Módosítva: 2022.08.04.

Trump és Orbán: Együtt a békéért

"Amerikából jelentkezem" - írta a magyar miniszterelnök.

Szerző Ripost

Orbán Viktor miniszterelnök kedden megbeszélést folytatott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor, a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) megbeszélést folytat a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter (j3), Orbán Balázs, Németh Zsolt (j), valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója (b), Brian Jack tanácsadó (b3) és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója is

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Donald Trump (b3) és Orbán Viktor miniszterelnök (j2) találkozóján. Mellettük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, (b2) és Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete (j3)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Donald Trump (j) és Orbán Viktor miniszterelnök (j2) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Amerikából jelentkezem. Most ért véget a találkozóm Donald Trump elnök úrral. Trump elnök úr fontos szövetségesünk, mindketten elkötelezettek vagyunk az illegális migráció elleni küzdelemben, elkötelezettek vagyunk az alacsony adók, és ami legfontosabb, elkötelezettek vagyunk a béke mellett is” – mondta el a találkozó után Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában.

 

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy egyetértettek abban, hogy a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke.

Békét viszont csak erős vezetők tudnak teremteni, ezért nekünk itt, Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok erős legyen – emelte ki Orbán.

Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz majd a jövőben is. Sok sikert kívánok neki! – zárta a videót a magyar miniszterelnök.

 

„Nagyszerű időt töltöttünk együtt Orbán Viktor barátommal, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témát megvitattunk, kevesen tudnak annyit arról, mi történik ma a világban. Megünnepeltük nagyszerű áprilisi választási győzelmét is” – írta Donald Trump Truth Social nevű közösségi oldalán.

Örülök, hogy újra látlak! – köszöntötte a magyar külügyminisztert a volt amerikai elnök. A találkozóról a külügyminiszter a Facebook-oldalára tett fel videót.

 

A liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma

Az Orbán Viktor és Donald Trump közötti találkozó nagy jelentőséggel bírt a politikai térben, mivel ez nem csak egy egyszerű összejövetel volt a két vezető részéről, ahogyan a CPAC konferencia sem csak egy egyszerű konzervatív találkozó. A tény, hogy a magyar miniszterelnök kiemelt szerepet kapott a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, azt jelenti, hogy az Orbán nevével fémjelzett „illiberális demokrácia” irányvonala megjelent a globális térben – ez pedig egy rémálom a baloldalnak és a liberális elitnek.

A illiberális demokrácia fogalma ugyanakkor nem új keletű, Orbán Viktor már nyolc évvel ezelőtt bejelentette ezt az irányt tusványosi beszédében, és európai kezdeményezés is elindult már a konzervatív pártok között, amelynek legutóbbi állomása Madridban volt januárban. Figyelembe kell azonban venni, hogy a trend most átlépte a kontinens határait, és a tengerentúlon talált támogatókat, amivel komoly presztízsre tett szert az elképzelés és maga a magyar miniszterelnök is.

Erről beszélt az Origo-nak adott interjújában Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is. Elmondása szerint a CPAC konferenciasorozat a világ legbefolyásosabb közéleti és politikai rendezvénye, ahol a jobboldali intellektuális élet gigászai sorakoznak fel. Szánthó Miklós úgy fogalmazott, „a CPAC nem más, mint a liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma: a nemzeti erők nemzetközi együttműködésének megtestesítője.”

Amerikai orbánizmus

Arra is rámutatott, hogy míg a baloldali rendezvények sokszor unalomba fulladnak, addig a konzervatív konferenciákat intellektuális pezsgés és lelkesedés jellemzi. Szánthó Miklós elmondta, Orbán Viktor szavainak egyre nagyobb súlya van a konzervatív világ szemében, és az amerikai jobboldalon is úgy tekintenek a miniszterelnökre, mint a szabadság, a valódi nyugati értékek bajnokára és a konzervatív mozgalom egyik kiemelkedő vezéregyéniségére.

Szintén a magyar miniszterelnököt és politikai vízióját dicsérte Gavin Wax, a CPAC konferencia egyik előadója is az American Greatness hasábjain. A konzervatív politikai kommentátor cikkében arról írt, mit tanulhatnak az amerikaiak Orbán Viktor bátorságából. Szerinte a magyar miniszterelnök személye azért is fontos, mert szabad, tisztességes és teljesen törvényes választások útján szerezte meg a hatalmat, ráadásul anélkül, hogy feladta volna az elveit. Kijelentette, hogy az egyetlen tartós és alkalmas megoldás a mostani problémákra, például a civilizációs hanyatlásra, az „amerikai orbánizmus”. Wax szerint sokat tanulhatnak a magyaroktól, kezdve azzal, hogy kölcsönveszik a bátorságukat, hogy szabadon beszéljenek.

Donald Trump volt amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy pert indít a liberális CNN hírcsatorna ellen. Azt állítja, hogy a csatorna a 2020-as elnökválasztások során számos alkalommal rágalmazta őt választási csalásról szóló riportjaival.

„Értesítettem a CNN-t arról, hogy pert kívánok indítani az ellenem tett, ismételt rágalmazó állításaik miatt” – írta Trump közleményében. „Más médiumok ellen is eljárást fogok indítani, amelyek rágalmaztak engem, és becsapták a közvéleményt a 2020-as választások során elkövetett csalással kapcsolatban”, írta az elnök.

A CNN vezetőinek írt 282 oldalas levélben Trump ügyvédei több tucat példát idéztek a csatorna tudósításaiból, amelyek „hazugságként”, „hamis narratívaként” és „alaptalan elméletként” állították be Trump választási csalásra vonatkozó állításait. A felperes azt állítja, hogy Trump állításait „hazugságnak” nevezni „hamis és rágalmazó”, mert Trump valóban hisz abban az állításában, hogy a 2020-as választásokat ellopták.

A CNN számos olyan cikket közölt, amelyekben „hazugnak” és a „nagy hazugság terjesztőjének” minősítették őt – áll a CNN-nek címzett levélben. A levél azzal is vádolta a CNN-t, hogy Trumpot Adolf Hitlerhez hasonlítja azzal, hogy választási csalással kapcsolatos állításait „nagy hazugságnak” nevezte, ami utalás a nácik egyik összeesküvés-elméletére.

A levél a 2016-os választásokig visszanyúló példákat is idézett, amelyekben azzal vádolták a CNN-t, hogy hagyta, hogy ellenőrizetlenül közöljék le azokat az állításokat, amelyek szerint Trumpot „törvénytelenül választották meg”.

A CNN a Joe Biden és Donald Trump közti választási megmérettetésben nemcsak a volt elnököt vádolta meg hazugsággal, de bizonyítottan közölt olyan, Donald Trump kampányát befeketítő anyagokat is, amelyek teljesen valótlanok voltak. Ilyen volt például az az állításuk is, amely szerint Donald Trump kampánya az orosz kormány befolyása alatt áll.

Emellett azt is állították, hogy a Joe Biden fia, Hunter elveszett számítógépéről szóló jelentések a Trump-kampány szüleményei, miközben később kiderült, hogy Hunter Biden laptopja valóban tartalmazott korrupcióra, kábítószerhasználatra és prostitúcióra utaló anyagokat.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

life.hu

Katalin hercegnének le kell mondani azokról, amiket a legjobban szeret: gyökeres változtatásra van szükség

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

vg.hu

Korszakváltás a magyar légvédelemben – Jön a NASAMS, megy a KUB

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük