Létrehozva: 2022.08.17.
Módosítva: 2022.09.17.

Romániában is seftelt Joe Biden és családja

Elképesztő botrány.

Szerző Ripost

Újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Joe Biden állítása ellenére igenis részt vett fia korrupciós és üzleti ügyeinek egyengetésében. 

A Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fiának hírhedt „pokoli” laptopján található adatok szerint többször is találkozott apjával, Joe Biden akkori alelnökkel a Fehér Házban, közvetlenül a román tisztviselőkkel folytatott megbeszéléseket követően, feltehetően egy nagy horderejű üzlet kapcsán, amelyben részt vett Gabriel Popoviciu román ingatlanmogul.

A New York Post szerint Hunter 2015 júliusa és 2016 márciusa között háromszor találkozott Bidennel az ügyben, hogy segítsen Popoviciunak egy 550 hektáros, állami tulajdonban lévő földterület „jelentős árengedménnyel” történő megvásárlásából eredő elítélésével kapcsolatban. 

A lap szerint az alábbi naptári bejegyzések találhatók a laptopon:

2015. július 29.

12 órai hívás Louis Freeh volt FBI-főnökkel, aki Popoviciut képviseli.

Ugyanezen a napon találkozó Joe Bidennel az apja amerikai haditengerészeti megfigyelőközpontjának rezidenciáján.

 

2015. november 17. Visszatérés a romániai útról

2015. november 19. „Reggeli apával” az amerikai haditengerészeti obszervatóriumban.

 

2016. március 29.

Találkozó Hans Klemm, az Egyesült Államok romániai nagykövetével Washingtonban.

Találkozó Joe Bidennel az amerikai haditengerészeti obszervatóriumban.

A találkozók ellentmondanak Joe Biden azon kijelentésének, miszerint nem vett részt a Biden család üzleti terveiben. Biden és csapata ugyanis összesen hét alkalommal hárította vagy tagadta, hogy részt vett volna a családi vállalkozásban.

„Soha nem beszéltem a fiammal a tengerentúli üzleti ügyleteiről” – jelentette ki korábban Joe Biden.

A Biden család számos szövetségesét is bevonták az üzletbe, hogy segítsenek Popoviciunak megúszni a börtön, de úgy tűnik, ez sem volt elég, mivel Popoviciut ennek ellenére is elítélték. Popoviciu viszont azóta sem töltötte le a büntetését, ehelyett Angliába menekült, ahonnan a román kormány azóta is sikertelenül próbálja meg elérni kiadatását. 

A Popoviciu megsegítésére bevetett Biden-szövetségesek között van Mark Gitenstein, az Obama-kormány egykori átmeneti tisztviselője és volt romániai nagykövete, Louis J. Freeh volt FBI-igazgató és Eric Schwerin, Hunter Biden befektetési cégének, a Rosemont Seneca Partnersnek – ez az a vállalat, amelyet korábban az állítólagosan Ukrajnában található biolaborokkal is összefüggésbe hoztak – az elnöke. Hunter Biden laptopja szerint Gitenstein és Freeh többször is beszélt Hunter Bidennel annak idején, amikor Hunter Joe Bidennel találkozott a Naval Observatoryban.

„Egy, a megállapodásokat ismerő személy azt mondta a Postnak, hogy az elnök fiának volt egy mellékesen kötött megállapodása közvetlenül Popoviciuval, amely milliókat hozott magának és társainak.”

Nem ez az első eset, hogy Joe Biden alelnökként családi üzleti megbeszéléseket folytatott a Fehér Házban. Joe Biden állítólag 2014. július 25-én 11 és 15 között találkozott a Fehér Házban két kínai energetikai vezetővel, valamint számos más üzletemberrel is kapcsolatban állhatott az akkori alelnök, akinek a fiával folytattak ügyleteket. A laptopon lévő dokumentációból kiderül, hogy Joe Biden kilenc év alatt legalább 19 alkalommal vett részt a családi üzletelésben.

Joe Bidennek és fiának, Hunter Bidennek az évek során számos olyan üzleti partnere volt, aki végül börtönbe került korrupció miatt, ugyanakkor a baloldal sohasem kételkedett a két férfi tisztességében. 

A Breitbart hírügynökség egyik friss cikkében átfogó képet ad a Joe Biden amerikai elnök körüli korrupciós botrányról. Habár a baloldal szereti a korrupciót mint a jobboldalra jellemző dolgot beállítani, Biden elnök rácáfol erre a baloldali toposzra, hiszen az elmúlt kilenc évből sikerült az amerikai hírportálnak összegyűjteni több mint egy tucat olyan esetet, amikor a 73 éves elnök korrupció gyanújába keveredett. 

A Hunter Bidennek, az elnök fiának „pokoli laptopján” található üzenetekből például kiderült, hogy Joe Biden mintegy harminc éven keresztül minden családtagját arra vette rá, hogy különböző módokon „beszolgáltassák” jövedelmük mintegy felét. 

A Biden család – Joe és fia, Hunter – továbbá szívesen üzletelt a kínai CEFC nevű energetikai mamutvállalattal is, amelynek ügyvezetőjét Kínában vesztegetés miatt tartóztatták le. 2018-ban emiatt Joe Biden attól tartott, hogy kompromittáló adatok kerülhettek fiáról a New York Times című laphoz, amely részletesen foglalkozott a CEFC vezetőjének, Ye Jianmingnak az ügyeivel. Hunter Joe Bident az egyik „új üzlettársaként” jellemezte, miután „üzletet kötött a CEFC vezetőjével” – jelentette korábban a Washington Post.

A Breitbart emlékeztet arra is, hogy Bidenék nemcsak egyetlen kínai energetikai óriással álltak kapcsolatban. Joe Biden írt ajánlólevelet egy amerikai főiskolára Hunter kínai üzleti partnere, Jonathan Li egyik gyermekének, akivel Joe Biden Kínában találkozott. Li a BHR vezérigazgatója, ugyanannak a kínai olajérdekeltségekhez kapcsolódó vállalatnak, amelynek a Biden-kormányzat állítólag 950 ezer hordó olajat adott el az amerikai stratégiai kőolajkészletből. Valamint Li volt az az üzletember, akihez a két Biden az „Air Force two” állami repülőgéppel látogatott el Kínába, még 2013-ban. Ez után a látogatás után tíz nappal Kína üzleti engedélyt adott Hunter cégének, és a cég egymilliárd dollár értékű befektetést nyert a New York Post beszámolója szerint. 

Az amerikai elnöki légiflotta második számú gépét ugyanakkor nemcsak keleti, hanem déli „kiruccanásokhoz” is igénybe vették Bidenék. 2016-ban ugyanúgy az Air Force Two fedélzetén érkeztek Mexikóba, ahol Hunter találkozott mexikóvárosi üzlettársaival. 

Hunternek emellett szoros kapcsolatban volt Eric Schwerinnel is – aki vezetője volt a hírhedt Rosemont Seneca Partner befektetési alapnak is — legalábbis erről árulkodik a Fehér Ház látogatói naplója, amely szerint Swcherin 2009 és 2015 között 19 alkalommal találkozott az akkor még alelnök Joe Bidennel. 

2017-ben Tony Bobulinski, Hunter korábbi üzlettársa, kétszer találkozott Joe Bidennel, hogy egy Kínával kötendő üzleti üzletről tárgyaljanak. 

„Közvetlenül a Biden családdal, köztük Joe Bidennel is tárgyaltam” — jelentette ki Bobulinski. A családdal való találkozás után Bobulinski sokat sejtetően csak annyit mondott, hogy köszöni, hogy Joe Biden rászánta az idejét. 

És persze végül a Biden családot talán a legkínosabban érintő ügyek Ukrajnához kötődnek. Biden egyébként is szeretett találkozni Washingtonban különböző kazah, orosz és ukrán oligarchákkal. 2015-ben, egy nappal azután, hogy Joe Biden találkozott Hunter külföldi üzleti partnereivel a Cafe Milanóban a fent említett országokból az egyikük sokat mondóan e-mailben megköszönte Hunternek a „lehetőséget, hogy találkozhatott az édesapjával”. Egy másik e-mailben pedig a Burisma ukrán energetikai vállalat egyik vezetője, szintén azt írta, „tanácsot kér Huntertől, hogyan használhatja a befolyását” a vállalat érdekében – írta korábban a New York Post című lap. 2014-ben egy fényképen Joe Biden a fiával, Hunterrel és Devon Archerrel, Hunter igazgatótársával, az ukrán Burisma gázipari vállalat igazgatótanácsának tagjával golfozik. Archer jelenleg börtönben ül csalásért.

Legalább egy tucat házi készítésű pornóvideót találtak Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fiának elhagyott laptopján, amelyeken prostituáltakkal szexelt. A lap értesülései szerint ezeket Hunter Biden fel is töltötte saját Pornhub oldalára.

Ugyan a videókon ügyelt arra, hogy az arcát ne mutassa, de az amerikai sajtó szerint egyértelmű, hogy ő szerepel a felvételeken. Tavaly augusztusban az egyik legnagyobb angol hírportál közölt írást arról, hogy az akkor 51 éves Hunter Biden egy prostituáltnak mesélte el korábbi botrányait - írja az Origo.

Hunter Biden azzal kérkedett, hogy 18 napot bulizott Las Vegasban egy drogbandával, ahol, őt idézzük, "kib*szott sok pénzt" vert el és minden este őrült bulikon vett részt. Hozzátette, hogy egyébként csak egy estére akart maradni, de helyette több mint két hétig jártak lakosztályról lakosztályra, illetve azt se tudta sokszor hogy hol van és mennyi pénzt költött el.

Videóik vannak rólam. Videóik vannak rólam, ahogy őrülten kib*szottul szexelek, b*szki, érted– magyarázta Joe Biden amerikai elnök fia.

Biden összesen három laptopot veszített el kicsapongó élete miatt, a legtöbb vele kapcsolatos kínos információ ezekről a számítógépekről származik. Legnagyobb vihart annak a gépnek az elhagyása kavarta, amit Hunter egy Delaware állambeli laptopszervizben felejtett. A kényes e-mailekből kiderült, hogy Joe Biden Barack Obama alelnökeként aktívan befolyásolta a történéseket Ukrajnában.

Egy, a Washington Examiner laphoz eljutott hangfelvételen feltételezhetően Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fiának hangja hallható, ahol az üzletember azt állítja, apja bármit megtesz, amit kér tőle.

A felvétel 2018-ban készülhetett, és Hunter Biden elhagyott laptopjáról származik. A sötét üzleti ügyekbe, kábítószeres és pornográf botrányokba keveredett férfi ezt a kijelentést öt hónappal az előtt tette, hogy apja bejelentette az elnöki posztért való indulását. Hunter itt azt is állítja, apja akár módosíthatja politikai platformját, ha erre a fia megkéri, mert megfogalmazása szerint „apám jobban tisztel engem, mint bárkit a világon. Ha azt mondom, hogy ez fontos nekem, akkor dolgozni fog azon, hogy ez a platformja részévé váljon”.

Biden elnök nem is titkolja, mennyire nagy becsben tartja botrányahős fiát, a CBS televízió műsorában úgy fogalmazott: „Ő a legokosabb ember, akit ismerek. Nagyon bízunk a fiunkban.” Hunter Biden ellen jelenleg adócsalás, pénzmosás és a lobbitörvények megsértése miatt nyomoz az amerikai igazságügy.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Békésen autóztak egy útfelújításnál, aztán a semmiből jött egy pusztító bontógolyó - videó

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

life.hu

Katalin saját maga beszél egészségi állapotáról: elmondja a teljes igazságot

vg.hu

Kiderült, ki veszi át Szentkirályi Alexandra helyét a kormányinfókon

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. március 18-24.: a Rák Hold érzelmessé, az Oroszlán Hold bátorrá tesz

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ma lenne nyolcvanéves minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

Újabb izraeli hadművelet indulhat Gázában

POLITIK

Donald Trump végre békét teremthet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt