2 hónapja

Több ezer forint maradhat a zsebedben ezzel a 4+1 fürdőszobai trükkel

Rengeteg pénz ki tud folyni a fürdőszobán keresztül, méghozzá szó szerint! Érdemes itt is spórolni, amin csak tudsz; és mindezt lehet úgy, hogy nem adod fel a kényelmet sem.

Nem csupán vizet, áramot is sokat fogyaszt a fürdőszoba, érdemes ezekből a kiadásokból is visszacsípni. Ezt senki nem teszi szívesen, hiszen ez a helyiség a megújulás, a kikapcsolódás és a kényelem helyszíne, ahol este mindenkinek megadatik egy kis énidő. Ezt azonban nem is kell feladni, a fürdőszobai spórolás nem arról szól, hogy mostantól jéghideg vízben kell tusolnod! Mutatunk néhány egyszerű trükköt, melyek nem zavarnak be a mindennapokba, viszont rengeteg pénzt spórolhatsz velük havi szinten.

Wooden,Table,Top,Or,Shelf,With,White,Piggy,Bank,With
Fotó: Shutterstock

1. Cseréld le a zuhanyfejet

Ha hagyományosat használsz, érdemes víztakarékosra váltani, mely levegőt kever a vízsugárhoz, így sokkal kevesebb lesz a vízfogyasztás, amit nem csak a víz-, de a villanyszámlán is észreveszel majd. Viszont zuhanyzás közben egyáltalán nem fogod érezni a különbséget.

2. Rövidebb ideig állj a zuhany alatt

Nincs is jobb, mint esténként átmelegedni a jó forró zuhany alatt; a vízsugarak masszíroznak is, így igazi relaxáció egy kiadós tusolás. Ám ha túl sokáig állsz alatta, és ezt minden nap megteszed, akkor rengetegbe kerül ez a fajta kényeztetés. Határozz meg egy időtartamot, hogy legfeljebb meddig tarthat a zuhanyidő, és azt mindig tartsd be! Szakemberek szerint 2-3 perc bőven elég egy alapos zuhanyzáshoz, de ha ezt túl kevésnek érzed, állítsd be a zuhanyidőt 5 percre. Rengeteg meleg vizet spórolhatsz így, már az első hónapban megérzed a számlán a változást.

3. Iktass be kevesebb fürdést

A kádfürdőnél nincs megnyugtatóbb, kikapcsolóbb dolog, de minden nap nem érdemes így fürdőzni, hiszen horribilis összeg lehet a számla. Határozd meg, számodra hány alkalom elég egy hónapban, no meg mennyit bír a pénztárcád, és ehhez tartsd magad. Gondolj rájuk különleges alkalmakként, amikre érdemes várni! 

4. Zárd el a csapokat

Sokan borotválkozás, fogmosás, mosakodás közben végig folyatják a mosdókagylóba a meleg vizet, és nem is gondolnak arra, hogy percenként 8 liter távozik a szennyvízhálózatba anélkül, hogy hasznát vennék. Amikor éppen nem kell a víz, zárd el; fogmosásnál pedig használj poharat az öblítéshez!

5. Nézesd át a bojlert

Ha villanybojlerrel oldod meg a melegvízellátást, évente hívj szakembert, hogy megszabadítsa azt a vízkőtől. A levízkövesedett bojler rengeteg áramot fogyaszt, hiszen a fűtőszálra lerakódott vízkőréteg miatt lassabban melegszik fel a víz. Szakemberek szerint legalább kétévente vízkőteleníteni kell a bojlereket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!