OLDALVONAL

Szerző Ripost

1 hónapja

Rossi helyett Federer, legenda lehet a magyar futballsztár főnöke

A legendás teniszező lelkes rajongó, de akár tulajdonosa is lehet a Szalai Ádámot foglalkoztató FC Baselnek.

Mint szerte a világon, Magyarországon is rengetegen szurkoltak a szeptemberben visszavonult Roger Federernek. Egy magyar labdarúgó ellenben elmondhatja magáról, hogy hétről hétre a svájci teniszsztár drukkol neki. Sőt, Federer akár a főnöke is lehet Szalai Ádámnak az FC Baselnél.

Federer gyerekkorában maga is focizott az FC Baselben, máig rajong a sportágért és a klubért
Federer gyerekkorában maga is focizott az FC Baselben, máig rajong a sportágért és a klubért Fotó: Instagram

Federer a 41 évesen bejelentett visszavonulása után kiemelte: ezentúl elsősorban családapa és férj akar lenni, aki az eddigieknél sokkal több időt tölt a szeretteivel, barátaival. Ennek ugyanakkor nem mond ellent a hír, ami tartja magát Svájcban. Eszerint a teniszsikerei pénzdíjai mellett zsíros szponzori szerződéseiből is meggazdagodott világsztár beszállhat kedvenc futballklubja, a Szalai Ádámot is foglalkoztató FC Basel tulajdonosi körébe.

Tévés szakértő lehet

Federer „nyugdíjasként” élvezni akarja az életet, de jótékony tevékenységektől fiatal teniszezők mentorálásán át, a tévés szakkommentátorkodásig sok mindennel foglalkozna.

– Mindig úgy voltam vele, hogy sose lennék szakkommentátor, de fél éve azt mondtam magamban: „Tudod, mit? Talán el tudnám képzelni, hogy így továbbadjak valamit a tudásomból” – mondta.

A bázeli illetőségű Federer nem csak lokálpatriótaként kötődik a nagy múltú (hajdan többek között az FC Barcelona megalapításában is fontos szerepet játszó) svájci klubhoz. Gyerekkorában focizott a piros-kékeknél, és bár végül inkább az egyéni sport mellett döntött, a rajongása azóta is töretlen. Rendszeres látogatója a Basel-meccseknek; jó kapcsolatot ápol a vezetőkkel és több alkalmazottal is; nemrég az öltözőben ünnepelte Szalaiékkal együtt a Konferencia-liga csoportkörébe jutást. 

Logikus lépés lenne hát, hogy valóban szerepet vállaljon kisebbségi tulajdonosként, ahogy azt az internetes hozzászólások alapján sok szurkolótársa is reméli.

– Hallottam a pletykát, de most nincs valóságalapja. Persze nagyon kötődöm a klubhoz, és egyszer beszélgettünk is a beszállásomról az egyik tulajdonossal, de akkor elmondtam: amíg játszom, ilyesmi elképzelhetetlen, teniszező vagyok és nem részvényes. Most fogalmam sincs, hogyan tovább, kell némi idő, hogy átgondoljam a jövőm. Jelenleg csak annyi a terv, hogy a gyerekekkel minél több meccsre kijussunk és lássuk az FCB-t bajnoki címet nyerni

– hagyta nyitva a kiskaput Roger Federer.

Vélhetően nem ebben a szezonban ünnepelnek aranyat: Szalaiék kilenc forduló után (igaz, egy meccsel kevesebbet játszva) csak a hatodik helyen állnak a tízcsapatos svájci Super League-ben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!