NÍNÓ

Szerző KKP

1 hete

Kispesti kamionos gázolás: „A fájdalmam leírhatatlan”

Hétéves kislány és édesapja veszítette életét szerda délután Kispesten. József éppen az iskolából vitte haza Rékát, amikor a zebrán elgázolta őket egy sittet szállító kamion. Nem sokkal később az anya is e helyszínre ért, szavai szívbemarkolóak.

Borzalmas tragédia történt a kispesti piac környékén. A 40 éves József elment az Eötvös József Általános Iskolában tanuló hétéves kislányáért, majd vidáman indultak hazafelé. Amikor leléptek a helyi piac sarkánál levő zebrára, az ott tartózkodó, sittet szállító tehergépjármű sofőrje nem vette észre őket időben. Mindkettejüket halálra gázolta - írja a Bors.
 

A helyszín a baleset után. Fotó: Bors

Sikoltott a fájdalomtól az édesanya

Hiába hívtak a közelben lévő járókelők és boltosok azonnal segítséget, a rövid időn belül kiérkező mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. Nem sokkal később a helyszínre érkezett Zita, Réka édesanyja is, aki  azonnal felismerte a gyermek földön heverő iskolatáskáját, így tudta, hogy az ő szerettei miatt özönlötték el a környéket a rendőrök és a mentősök.

- Hallottam az édesanya sikítását, amikor rájött, hogy a kislánya és a párja az, aki életét vesztette. Az a hang egy életre belém ivódott. Az apát és a gyermeket is szoktam látni a környéken – mondta a Borsnak egy szemtanú, aki azt is hozzátette: ők a környéken csak „halálzebraként” emlegetik az átkelőt, annyira veszélyes. 

A szomszédok is megrendültek

Egy másik szemtanú látni vélte, amint József a kezével próbálta megállítani a teherautót.

A család egy közeli, 11 emeletes panelház legfelső szintjén lakik. Az ablakos lépcsőházból éppen rálátni a tragédia helyszínére. 

 

Az egyik szomszéd kifejtette: a történtek után már csak a szörnyű balesetre tudnak gondolni, ha a lifthez sietnek.

- Mélyen együttérzek Zitával, és a nagyobbik lányával, Annával. A család szépen élt, soha egy hangos szó nem szűrődött ki a lakásukból.

Sok árhír terjed a balesetről

A Bors elérte az elhunyt férfi és a kislány szeretteit, de nem kívántak kérdésekre válaszolni. A Facebookon azonban kinyilvánították, hogy sokan álhíreket terjesztenek a tragédiáról.

- Én vagyok az Anya, a Feleség! Mindenki felé a legnagyobb tisztelettel kérem, hogy ne ítélkezzen, ne kommenteljen! Legalább a gyászt hagyjátok meg nekem! A fájdalmam leírhatatlan! Senkinek nem kívánom! - írta kétségbeesetten, majd azt is hozzátette: aki ismeri ezt az átkelőhelyet, annak tudnia kell, mennyire veszélyes.

 

 

A rendőrség eljárást indított

"Telefonos megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett baleset ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított nyomozást, gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a tehergépkocsi forgalmi okból megállt a zebrán, ahol a két gyalogos megkezdte az áthaladást. Az előttük álló tehergépkocsit a kijelölt gyalogosátkelőhelyről letérve, a jármű előtt kezdték kikerülni, ami ebben a pillanatban elindult és elütötte az elé lépő gyalogosokat. A két gyalogos a helyszínen életét vesztette. A folyamatban lévő eljárás érdekében bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni." ​

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!