NÍNÓ

Szerző ripost

1 hónapja

Ez vár a férfira, aki magyar rendőrökre uszította a kutyáit

Az egyik eb meg is harapta a kiérkező rendőr bokáját.

Szerző ripost

Nem úszta meg az a férfi, aki a kutyáit uszította rá a kiérkező rendőrökre még január 19-én. Emiatt hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt ellene vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádirat szerint 2022. január 19-én éjszaka egy ittas férfi öngyilkossággal fenyegetőzött Hajdú-Bihar megyei otthonának udvarán.

Az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező tagjai kórházba akarták szállítani a fiatal férfit, de mivel ezt megtagadta, értesítették a rendőröket, hogy segítsenek a férfi egészségügyi intézménybe szállításában.

A kiérkező rendőrök többször felszólították a férfit az együttműködésre és figyelmeztették, hogy ellenállása esetén testi kényszert és bilincset fognak vele szemben alkalmazni.

A férfi ezek után sem működött együtt a rendőrökkel, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben, aminek ő ellenállt, sőt, nem érte be ennyivel: három keverék kutyáját a mentősökre és a rendőrökre uszította, folyamatosan a hivatalos személyek megharapására utasítva őket.

Fotó: Pixabay (Képünk illusztráció)

Az egyik kutya – engedelmeskedve gazdája utasításának – rátámadt a rendőrökre és megharapta az egyik rendőr bokáját, majd felugorva belemart a más rendőr kezébe is. A rendőrök nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek, ezért joghatályos magánindítványt terjesztettek elő. 

„Az ügyészség közfeladatot ellátó, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő többszörösen büntetett, jelenleg is szándékos, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatti büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit” – olvasható Magyarország Ügyészségének közleményében.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre és rendelje el a korábban kiszabott, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett 8 hónap fogházbüntetés végrehajtását.

Szerző ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!