1 hónapja

Gyerekrablási kísérletekről beszélnek a diósdiak

Már több gyermekkel szemben is fenyegetően lépett fel egy fehér furgonból kiszálló kopasz, izmos alak. Összefogtak a diósdi szülők, akik a rendőrséget, polgárőrséget és a polgármestert is felkeresték.

Rettenetesen megijedtek a diósdi szülők, miután kiderült, hogy már több gyermeket is megrémisztett egy fehér furgonos, kopasz férfi. Az szerencsére nem derült ki, hogy pontosan mi volt a célja, mert a gyerekeknek sikerült elszaladnia. Az első esetet egy édesanya osztotta meg egy zárt Facebook-csoportban, leírása alapján pedig más édesanya is jelentkezett, akinek csemetéjével ugyanaz megtörtént, az autó és a férfi kinézete is egyezett.

„A Szent Gellért utca végén a fiam egyedül sétált, amikor egy fehér "dobozos" autó lelassított mellette a szűk utcában, a benne ülő férfi hosszasan bámulta őt. A fiam félreállt, hogy elengedje az autót, de az megállt, és kiszállt belőle a vezetője, egy kopasz, alacsonyabb, de elmondása szerint nagyon izmos férfi. Mivel az autóval kicsit keresztben állt meg a szűk utcában, elzárta az utat a másik irányba. A fiam az autótól pár méterre állt és épp meg akarta kérdezni, hogy segíthet-e valamiben, amikor látta, hogy a férfi fenyegetően közelít felé. Hátrált pár lépést, mire a férfi még közelebb lépett felé. A fiam nagyon megijedt, és elkezdett futni a Szabadság útra, de a férfi szaladt utána – számolt be az édesanya, akinek talpraesett gyermeke azonnal édesapját hívta mobiltelefonján, és szerencsére egy fiatal párba botlott, akik hazakísérték. 

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az édesanya azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Pár nappal később egy másik édesanya megdöbbenten jelezte, hogy gyermekeitől ugyanezt a történetet hallotta. „Stimmel a fehér furgon, és a pasas leírása is, múlt héten, és előtte két héttel is erről számoltak be a gyermekeim” – írta a másik édesanya, aki szintén azonnal bejelentést tett a rendőrségen, és a polgárőrséget és polgármestert is felkereste.

A szülők persze reménykednek a hatóság közbenjárásában, de most leginkább a közösség erejében bíznak, és remélik, hogy a diósdiak elkezdenek figyelni egymásra.

A városban közben más, nem ennyire nagy volumenű bűnesetek is történnek, valakik úgy tűnik viráglopásokra szakosodtak. A helyiek elmondása szerint autókkal járják a környéket, majd hirtelen megállnak, és a házak elé kitett balkonládákat, kaspókat viszik a virágokkal együtt.

Diósd polgármestere, Spéth Géza közleményt adott ki az ügyek kapcsán. „Kedves Diósdiak! Az elmúlt napokban több bűncselekmény történt a településen, amely indokoltan jelentős aggodalmat váltott ki valamennyiünkben. Tájékoztatom a lakosságot, hogy felvettem a kapcsolatot az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjével és kértem azonnali intézkedését, valamint a fokozott rendőri jelenlétet. Az esetekkel kapcsolatos tudomásunkra jutott információkat továbbítottuk részükre. A közbiztonság javítása kiemelt céljaink között szerepel. Ígéretünkhöz híven a város térfigyelő rendszerének kiépítése folyamatban van, várható üzembe helyezése rövid időn belül várható! Addig is figyeljünk egymásra, egymás értékeire!” - írta a polgármester.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális bikinis fotók készültek Nicole Scherzingerről

ripost.hu

Fotó a temetőből, így néz ki az olimpiai bajnok sírja

borsonline.hu

Megmutatta jóképű szerelmét Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

hirtv.hu

Mindkét szülője meghalt a fesztiválon: árván maradt az angyalarcú 2 éves kisfiú

metropol.hu

Molnár Anikó pucéran napozott – Fotó!

vg.hu

Önkéntes katonákat várnak fizetésért, harckocsizó, ejtőernyős és búvár kiképzés is lesz

origo.hu

Drámai mentés kilenc méteres magasságból Budapesten

mindmegette.hu

13 nyári frissítő ital, ami eszméletlen jól hűsít a kánikulában

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

ripost.hu

Új kalandba bonyolódott Kiss Endi

ripost.hu

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Szabó Ádám exe

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

További cikkek

NÍNÓ

Felsírtak a szirénák: tűzoltók és mentők a Gellért-hegynél

NÍNÓ

Most kaptuk: halálra gázolt egy 2 éves gyermeket egy teherautó Hajdúhadházon

NÍNÓ

Torokszorító kép: halálos baleset történt Várdombnál

NÍNÓ

Durva balesetet rögzített a Közút kamerája - Videó

NÍNÓ

Megtalálták a másik, Dunába fulladt kutyakiképzőt is

NÍNÓ

Brutális fotók: Halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség

NÍNÓ

A Lehel téri piacon szemelte ki áldozatait a 49 éves Zsolt: Szörnyű, mit tett velük - Videó

NÍNÓ

Nem hiszed el, miket követett el ez a 14 éves magyar gyerek