NAPI TUTI

Ez felháborító! Aljas húzás miatt bukhatja az Eb-t a magyar válogatott

Ez a fiatalember szándékosan, aljas módon vezette félre a bírókat, ezen múlhat az egész Eb-szereplésünk.
  • Szerző: Ripost

Véleménycikkünk a magyar férfi röplabda-válogatott Macedónia elleni, vesztes Eb-selejtezőjéről.

Elég mérges vagyok! A csibészség, a szimulálás, az odamondogatás és a másik hergelése ma már szinte természetes része a sporteseményeknek. Valljuk be, kicsit várjuk is, hogy Stephen Curry odaszámoljon hármat mosolyogva LeBron Jamesnek, amikor a félpályáról lazán átdobja egy triplával.

De, amit ez a derék macedón fiatalember, Filip Deszpotovszki művelt a magyarok elleni sorsdöntőnek is nevezhető válogatott röplabdameccsen, az felháborító, sunyi, hogy azt ne mondjam, aljas volt.

Történt, hogy a döntő szettben, ami 15-ig megy, 12-12-nél a magyar csapat támadásánál úgy rántotta meg észrevétlenül a hálót, hogy a bíró azt gondolja, Pádár Krisztián könyöke ért a hálóba, ami pedig röpiben automatikus pont az ellenfélnek. Az már nem számít, hogy Pádár úgy verte le a lasztit az ellenfél területén, hogy Ausztráliában kilengtek a földrengésjelzők. Az, hogy ezt a csalást nem szúrta ki egyik bíró sem, persze, óriási hiba, de a lényeg nem ez.

A lényeg az, hogy Filip Deszpotovszki ezt a sunyiságot a címeres mezében tette, a szülőhazáját képviselve. És csak remélni tudom, hogy a nagy győzelmi ünneplésben valaki azért csak odaszólt neki: Filip, ez nem volt szép!

És ezeket olvastad már?