Létrehozva: 2017.12.18.

Világhírű hegedűs rokona az egymilliomodik magyar

Megvan az egymilliomodikként honosított külhoni magyar! - a vajdasági Lajkó Miklós családjával együtt szombaton tette le az állampolgársági esküt a Sándor-palotában. A Gunarason élõ Lajkó Miklós, az elismert hegedûmûvész, Lajkó Félix unokatestvére,

Az azonban csak a véletlen műve, hogy a Lajkó-unokatestvérekből most mindketten híresek lettek. Miklós rokonai már korábban megkapták a magyar állampolgárságot, és csak kérelme benyújtásának időzítésén múlt, hogy ő lett a sorban az egymilliomodik.

Nagyobbik fia, Miklós azonban minden bizonnyal megörökölte rokona tehetségét, mivel még csak szeptemberben kezdett hegedülni, de ma már hibátlanul játszik, akár kotta nélkül is.

A Lajkó-család ünnepélyes állampolgársági eskütételén Áder János államfő mellett jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

A köztársasági elnök azt hangoztatta köszöntőjében, hogy a politikai nemzetünk egységét ünnepeljük. Áder János úgy fogalmazott: ma egy gunarasi gazdálkodó, Lajkó Miklós és felesége mutatták meg, mi a magyarság.

„Magyar állampolgárok szeretnének lenni, mert magyarnak tartják magukat, magyar az anyanyelvük, magyar iskolát végeztek, és mert őseik is magyarok voltak. Nekünk, anyaországiaknak nincs más feladatunk, mint megköszönni ezt nekik, megköszönni, hogy nemzedékről nemzedékre őrzik és továbbadják őseink hitét és hazaszeretetét, hogy magyarul szeretnek, magyarul dolgoznak, magyarul szólnak a gyermekeikhez és magyarul álmodnak” - mondta az államfő.

 „A magyar állampolgárság megszerzése számomra érzelmi dolog. Igazán szeretnék Magyarország teljes jogú állampolgára lenni, hiszen elődeim is azok voltak” - idézett az esküt tevő önéletrajzából beszédében Áder János. Az eseményről készült fotót megosztotta Orbán Viktor is Facebook-oldalán.

Egymillió. A jövőt magyarul írják

címmel.

Lajkó Miklós 1981-ben született Topolyán. Gunarasban él családjával, földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkozik. Felesége, Elvira a háztartásukat vezeti, és két gyermeküket: Miklóst és Kristófot gondozza.
 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-