Nincs

Váratlan fordulat, terrorista vezér is végzett magával

Tovább nőtt a vasárnap Srí Lankán végrehajtott terrorista akciók halálos áldozatainak száma. A hatóságok időközben újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe, most már 60 személyről feltételezik, hogy közük lehetett a vérengzéshez.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadásban kilenc öngyilkos merénylő vett részt, volt köztük egy nő is, nyolcat sikerült közülük már azonosítani. A támadásért felelőssé tett Nemzeti Tauhíd Dzsamaat vezetője is végzett magával az egyik helyszínen - tudatta a Srí Lankai védelmi miniszter-helyettes kedden Colombóban.

Eddig már több mint hatvan embert vettek őrizetbe a templomok és szállodák ellen elkövetett, 359 halálos áldozattal és több mint ötszáz sebesülttel járó merényletek ügyében.

A Srí Lanka-i hadsereg korábbi vezérkari főnöke ezzel egy időben úgy nyilatkozott, hogy a támadást valószínűleg 7-8 éven át készítették elő.

Tegnap jelentkezett az Iszlám Állam terrorszervezet is, vállalva, hogy katonái hajtották végre az aljas támadást, de ezt az állításukat semmivel sem bizonyították. Feltételezhető, hogy csak azért jelentkeztek elkövetőként, hogy bizonyítsák, még mindig erős és hatékony a szervezetük.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?