Nincs

Vádemelési javaslat a Jobbik-politikus fiai ellen: Csoportos erőszak

Sneider Tamás hírhedt képviselője a Jobbiknak, súlyos testi sértésért egy banda élén kapott már 8 hónap börtönt. Most a fiai ellen fejeződött be hasonló ügyben a nyomozás.
  • Szerző: RIPOST

Közösség tagjai elleni erőszak, vagyis rasszista alapokon álló bűncselekmény miatt folyik hónapok óta a rendőrségi nyomozás SneiderTamás Jobbik-képviselő fiai, Sn. Márk és Sn. Erik ellen.

A rendőrség álláspontja szerint mindketten megalapozottan gyanúsíthatók közösség tagja ellen csoportosan elkövetett erőszakkal. Ennek büntetési tétele a csoportos elkövetés miatt akár nyolc évi börtön is lehet.

Az Országgyűlés jobbikos alelnökének fiai cigány családokkal erőszakoskodtak Heves megyei falvakban.

Az exskinheades politikus fiai a Betyársereg tagjai

A Sneider fiúk a Betyársereg tagjaiként léptek fel támadóan és erőszakosan, fizikai erőszakot is alkalmazva, ráadásul kimerítve a rasszista megfélemlítés  büntetőjogi tényállását.

A fiúk édesapja, a Jobbik képviselője korábban maga is elkövetett hasonló bűncselekményt. Egy húszfős skinheadbanda élén támadt járókelőkre, súlyos sérüléseket, orrcsonttörést is okozva. Ezért 8 hónap börtönbüntetésre ítélték. Sneider végül beismerő vallomást tett.

Próbálta menteni a fiait

Az Országgyűlés alelnökeként Sneider Tamás, fiai érdekében, befolyásolni igyekezett a büntetőeljárást, ezért az ügyben illetékes Heves Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultság miatt átadta az ügyet Nógrád megyei rendőrségnek.

 

Õk a nyomozást lefolytatva megalapozottnak tartották a gyanút, és néhány napja vádemelési javaslattal továbbították az ügyet az egri ügyészségnek. Sneider Tamás fiai érdemi védekezést nem terjesztettek elő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?