Nincs

V4NA: Kötelező a kerítés a horvát-bosnyák határon

Horvátország három méter magas, lándzsás fémkerítést épített a Velika Kladusához közeli észak-nyugat boszniai Maljevac határátkelőn, közölte a helyi sajtó.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A horvát belügyminisztérium közleménye szerint a kerítés schengeni előírás, amely szerint a határátkelőket és azok közvetlen környezetét technikai akadállyal is védeni kell, írja az MTI.

A közlemény szerint a fémkerítés abban is segít, hogy az illegális bevándorlók ne tudjanak erőszakkal áttörni a határon.

A V4NA szerint további két határátkelőre, valamivel északabbra, Gejkovacra és attól valamivel délebbre, Pasin Potokra is terveznek kerítést telepíteni. Mindhárom határátkelő Velika Kladusa tíz kilométeres körzetében található.

Mint írták, a kapuk azonnal bezáródnak abban az esetben, ha valaki illegálisan akarja átlépni a határt, így nem kell gyorsan több rendőrt a helyszínre vezényelni és kordonnal védeni a határátkelőt, mint arra korábban már volt példa.

Tavaly a velika kladusai befogadó központból többször is megpróbáltak migránscsoportok erőszakkal horvát területre törni éppen a maljevaci határátkelőn.

A boszniai Una-Szana kanton vezetése hétfőn a migránsok mozgásának korlátozásáról döntött, miután

az elmúlt napokban megnőtt az illegálisan érkező bevándorlók száma Boszniában.

A boszniai belbiztonsági hatóságok szerint idén több mint kilencezer migráns érkezett az országba, az elmúlt napokban pedig tovább nőtt a számuk.

Kérdés, mit szól ehhez az Európai Unió balliberális, bevándorláspárti különítménye és miként támadják majd a kerítés építését a sorosista ngo-k. 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?