Nincs

Új kihívás! Ezzel az egy gyakorlattal hetek alatt eltűnik a hasháj!

A nyár legcikibb pillanata a bikiniből kibuggyanó pocakháj. Ha te is küzdesz ellene, most figyelj! Megmutatjuk azt a hatékony gyakorlatot, ami valóban eltünteti a csúnya fölösleget!

Hagyd a bonyolult, soklépéses feladatsorokat. Ezzel a gyakorlattal már pár nap alatt látható eredményt érhetsz el. És semmi nem kell hozzá, csak te magad és napi néhány perc szabadidő.

Ha a plank hatékony volt, meg fogsz döbbenni, hogy mit tudsz elérni a "fordítottjával"! Nem kérdés, ez az igazi nagyágyú a testformálásban.

Ismételjük csak át!

Az alap gyakorlat tehát a plank volt. A normál planknál szemben helyezkedtél el a földdel. Tested egyenes, megtartott feszes pózban, karjaid könyöktámaszban:

Persze, számtalan változata született 

Volt belőle könnyített és haladó, sőt dinamikus feladatok is kifejlődtek ebben a testhelyzetben.

De most végre előrukkoltak a valaha volt legzsírgyilkosabb változattal.

Ugyanúgy egy statikus gyakorlatról beszélünk és szintén csak a saját tested lesz a segítséged a siker elérésében.

De mint te is láthatod itt háttal kell elhelyezkedned a földnek

Helyezkedj el ülve, nyújtott lábakkal a padlón. Nyújtsd ki a karjaidat, ujjaid fordítsd magad felé. Támaszkodj meg tenyérrel kissé magad mögött. A kartámasz kicsit szélesebb legyen, mint a vállszélességed.

Ebből a helyzetből indítsd a gyakorlatot 

Nyomd fel a csípődet és ezzel együtt az egész tested úgy, hogy csak a sarkad és a tenyered érje a padlót.

Igyekezz a törzsed teljesen egy síkban tartani

Valahogy úgy képzeld el magad, hogy a bokád-térded-csípőd-vállad egy egyenes vonallal összeköthetőek legyenek. Ha a mellkasod kicsit feljebb nyomod az nem hiba, de a csípődre nagyon figyelj, hogy síkban maradjon.

Tartsd meg a fordított plank pózt, majd engedd vissza a csípőd a talajra

Nagyon fontos a fokozatos terhelés. Először 20 másodperccel kezd a kitartásokat. 

Edzettségi szintedtől függően kell haladni az emeléssel és a sorozatok számának emelésével is. Kétnaponta 20 másodpercekkel emeld az időt és a harmadik naptól kezdhetsz először kettő, majd később három ismétlést végezni. Az ismétlések között szintén a 20 másodperces pihenőidőket megtartva. 

 

 

És ezeket olvastad már?