Nincs

Rendőrt hívtak a szülők a buszosra: Tükörsima kerekek!

Kirándulni vitte volna a diákokat a balesetveszélyes jármû. A buszos cég vezetője azzal védekezik, hogy csak egyik faluból a másikba kellett volna átdöcögnie.
  • Szerző: Ripost

Indulás előtt körbejárták a szülők a buszt, amellyel hétfőn háromnapos kirándulásra indultak volna Visegrádra a Fóti Ökumenikus Általános Iskola negyedikesei. A felnőtteknek ugyanis nem tetszett a jármű, sem az, hogy a sofőr papucsban és rövidnadrágban ült a volán mögött.

Körbejárták a járművet, ekkor vették észre, hogy az egyik hátsó kerék teljesen lekopott.

Ezen felbőszülve úgy döntöttek, nem engedik a gyerekeket felszállni a buszra, sőt, rendőrt is hívtak, aki aztán nem engedte elindulni a járművet – se gyerekekkel, se nélkülük.

A veronai, 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset óta mindenki fokozottan félti a gyerekeit. Április 26-án az osztrák határról fordítottak vissza egy magyar diákbuszt a fék állapota miatt. Úgy látszik, ennek ellenére a buszosok nem kaptak észbe. A elérte a fóti esetben érintett buszos cég vezetőjét, Korotaev Antont, aki elmondta: 15 éve foglalkozik buszos utaztatással, szerinte a szülők felfújták az esetet.

Azt nem mondom, hogy autópályán százzal is biztonságos lett volna, de itt egyik faluból kellett átdöcögni a másikba ötvennel

- mondta lapunknak a cég vezetője.

A cég hétfőn szállította volna a gyerekeket Visegrádra, szerdán pedig vissza Fótra. A cégvezető nem tudja, hogy mi lesz, egyelőre nem értesítették arról, igényt tartanak-e rá. A szülők feljelentést tettek a Pest megyei Kormányhivatalnál.

Az interneten rengetegen követelik, hogy minél előbb szigorítsák az eddigi szabályokat. Több szülő is hasonló esetről számolt be. Ezekről és az ügy további részleteiről a %% mai számában olvashat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?