Nincs

Örülhet a zalaegerszegi tinilány gyilkosa

Csökkentette a Pécsi Ítélőtábla B. Barnabás ítéletét. A főiskolás fiú brutális kegyetlenséggel ölte meg barátnőjét, ám 20 év helyett csak 18 évig kell fegyházban ülnie.
  • Szerző: Cs.R.

Csökkentette a Pécsi Ítélőtábla annak a B. Barnabásnak az ítéletét, aki 2015 tavaszán brutális kegyetlenséggel megölte 17 éves barátnőjét a zalaegerszegi parkerdőben.

Az akkor 21 éves fiú már fél éve járt a lánnyal, amikor Júlia 2015. januárjában úgy döntött, szakít párjával. Barnabás Budapesten járt főiskolára, a lány pedig Zalaegerszegen gimnáziumba. A fiú nem tudta elfelejteni szerelmét és elhatározta, hogy visszaszerzi a lányt. Április 11-én sétálni mentek, amikor Barnabás győzködni kezdte Júliát, béküljenek ki.

A lány azonban kitartó volt és a fiú könyörgésére szigorúan nemmel válaszolt. Ettől Barnabás elborult, többször megütötte Júlia fejét, majd késével huszonötször megszúrta.

Ezután kocsijával menekült el, de útközben egyik barátjának telefonon elmondta, mi történt. A barát ekkor Barnabás édesanyját hívta fel, az asszony pedig értesítette a rendőröket. Barnabásra az út mentén találtak rá a helyszínelők, mert közben árokba hajtott kocsijával.

A fiút az első fokú bíróság 20 év fegyházra ítélte, ám a Pécsi Ítélőtábla ezen enyhített: 18 év fegyházbüntetést szabott ki Barnabásra, aki legkorábban 10 év múlva szabadulhat. A bíró azzal indokolta döntését, hogy a fiú még csak fiatal felnőtt volt, amikor elkövette tettét, amit azóta meg is bánt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?