Nincs

Nem hiszed el, mit találtak a honvédségi kocsi oldalában

Nem mindennapi esethez riasztották az Állatmentő Liga állatvédőit. A honvédség kért tőlük segítséget, miután a katonák észrevették, hogy a hûtőkocsijuk oldalán lévő kis lyukba fészkelt egy madár.
  • Szerző: N.E.

"Katonai felvezetéssel odairányítottak bennünket a kocsihoz, amin olyan picike volt a lyuk, amibe a madár fészkelt, hogy csak nagy nehezen bírtuk kihúzni a fészket. Öt kis rozsdásfarkút találtunk benne, de sajnos csak egy maradt közülük életben, a többi éhen halt" - mesélte a %%-nak az Állatmentő Liga állatvédője, Csillag Bea, aki ideiglenesen magához vette az árva fiókát.

Csoda, hogy életben maradt. Sipikének neveztük el. Már jobban van, egyre nagyobb a hangja is, negyedóránként csipog, hogy éhes.

 Bea csak addig tartja magánál a fiókát, amíg meg nem erősödik, azután szabadon engedi.

A madármentők arra hívják fel a figyelmet, hogy az augusztusig tartó időszakban gyakran találkozhatunk magányosnak tűnő fiókával, ám nem biztos, hogy mindegyiken segítenünk kell! A fészekelhagyási időszakban ugyanis sok, repülésre még képtelen fióka kiugrik a fészekből, így védekezve a ragadozók ellen.

Ezeknek a madaraknak az a legnagyobb segítség, ha biztonságos helyre juttatják őket, de nem viszik haza, hiszen nem szorulnak megmentésre

- figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?