Nincs

Nagyot lépett a Csíki Sör és a Heineken

Megszületett a részletes írásbeli megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között a védjegyek használatáról, amellyel a különböző jogvitákat is lezárták a felek.
  • Szerző: Ripost

Lezárult a Csíki Sör és a Heineken vitája: békét kötött a két sörgyártó és erről írásbeli megállapodás is született. Ez azt jelenti, hogy a jövőben az eredeti székely termék törvényesen is használhatja a Csíki Sör nevet és logót.

Megegyeztünk abban, hogy a Heineken tulajdonában lévő Ciuc premium és a Tiltott Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. Minden peres ügyet megszüntettünk egymás ellen

– hangsúlyozta a %%-nak a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa.

Lénárd András örömmel számolt be róla, hogy nagyon sok helyre hívják őket, legutóbb Manchesterben tölthettek el pár napot egy sörfesztiválon, pénteken és szombaton pedig Budapesten lesznek, a Bálnánál.

A marosvásárhelyi táblabíróság január 27-én tiltotta be az Igazi Csíki Sör gyártását és forgalmazását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy az ital gyártója eltulajdonította szellemi tulajdonát. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?