Nincs

Még háromszor csenget a postás a nyugdíjjal

Körülbelül 35 ezer forinttal több juttatást kapnak az idősek az év végéig a kormány tervei szerint. A nyugdíj kétféle juttatással egészül ki, és idén is várható az Erzsébet-utalvány.
  • Szerző: Ripost

Lesz nyugdíj-kiegészítés novemberben, és prémiumot is kapnak az idősek - jelentette be a Kormányinfón Lázár János, aki szerint „a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell”.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kiegészítést a forint vásárlóerejének a tervezettnél magasabb romlása miatt utalják ki. A prémiumokat pedig a gazdaság kedvező alakulása teszi lehetővé. Ugyanakkor ha a gazdaság adatai lehetővé teszik, a tavalyihoz hasonlóan idén is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Ez azt jelenti, hogy a postás a megszokott alkalmakon túl még háromszor csengethet az év végéig: a kiegészítés és a prémium mellett viszi majd az utalványokat is.

A konkrét összegekről még folynak a számítások, de szakértők szerint novemberben a kiegészítés, valamint a prémium együtt 25 ezer forint körüli többletjuttatást jelenthet. Ehhez jöhet hozzá decemberben az Erzsébet-utalvány, amiből tavaly 10 ezer forint értékben kaptak a nyugdíjasok.

A kormány áttekintette a nyugdíjasok helyzetét javító intézkedéseket, egészen 2010-ig visszamenőleg. Megállapították, hogy helyes döntés volt a rezsicsökkentés: az áram és a gáz tarifája 30 százalékkal csökkent az idősek körében Lázár beszámolója szerint. Hasonlóan örülhettek a nyugdíjasok az áfacsökkentésnek a legfontosabb élelmiszerek körében, valamint a nyugdíjak vásárlóértékét is sikerült megőrizni az éves emelésekkel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?