Létrehozva: 2017.10.23.

Márciusban újrakezdjük-mondta a miniszterelnök

A tét nagy, a választások ismételt megnyeréséhez mindenkire szükség lesz - mondta Orbán Viktor ünnepi beszédében a Terror Házánál. Márciusban újrakezdjük- hangsúlyozta.

Szerző Ripost

A miniszterelnök beszéde kezdetén aláhúzta, hogy mi, magyarok a szabadság népe, egy különleges, szabadságszerető nemzet vagyunk. Majd nyilvánvalóan a rossz idő miatt lefújt ellenzéki gyűlésre és a 2006-os eseményekre is utalva azt mondta:

"Mindig összegyűlünk, hogy emlékezzünk, legyen bár viharos eső, vagy lovasroham."

A szabadságot nekünk kell megvédenünk

Emlékeztetett arra, hogy az ünnepi beszéd helyszíne a Terror háza, az Andrássy út 60., a nemzeti és a nemzetközi szocialisták központja volt. Itt tartották fogva azokat, akiket a rendszer a legjobban gyűlölt - mondta a kormányfő. De a magyarokat nem lehet megfosztani a szabadságvágyuktól, mert ha elvész a szabadság és a függetlenség, akkor mi magunk is elveszünk - tette hozzá.

Ezért nem értenek minket Brüsszelben

A nyugatiak, ha csodálták is a magyar forradalmat, nem értették – mondta a kormányfő. Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amit aligha győzhetünk le. Nem értették meg, hogy miért nem akarunk feloldódni valaminek az olvasztótégelyében. 

 Azért nem értenek Brüsszelben minket, mert akkor sem értettek minket

– mondta a politikus.

Történelmi fordulóponthoz érkeztünk

A miniszterelnök szerint az igazság az, hogy a kommunizmus után 30 évvel is van olyan erő, ami az európai nemzeteket egyállagúvá akarja gyúrni.

Nekünk magyaroknak mindig volt egy elképzelésünk arról, milyen országban szeretnénk élni.”

Orbán szerint most három évtized után újra veszély fenyegeti mindazt, amit a magyar élet rendjéről gondolunk. Történelmünk fordulópontjához érkeztünk – tette hozzá. 

Hinni akartuk, hogy a régi hagymázas dolgok nem térnek vissza, most pedig elképedve látjuk, hogy a globalizmus erői homo brüsszelicussá akar gyúrni minket." 

Szellemi háború folyik

Orbán Viktor szerint Európa a saját háza táján sem tud rendet teremteni.

Szellemi háború folyik a nihilizmussal szemben. Rasszistának bélyegezték azokat, akik szerint a bevándorlás veszélyt jelent a kultúránkra

– mondta a kormányfő. Nácinak bélyegezték azokat, akik szerint Európa a nemzetek közössége. Ez a gőg vezette bele Európát abba a zűrzavarba, ami napjainkban van - mondta Orbán.

Az európai emberek torkig lettek azzal, hogy a globalizációt ellenállhatatlan erőként kell elfogadni - mondta a miniszterelnök. Mi azért akarjuk az EU-t, hogy az európai nemzetek megvédjék a civilizáció értékeit. 

Nem elég beszélni, harcolni kell

Október 23-án a legvilágosabb, hogy miért futott zsákutcába Európa – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint a pénzügyi spekuláns birodalom foglyul ejtette Brüsszelt, és néhány tagállamot. Ha ez alól nem szabadul föl Brüsszel, akkor nem történik jelentős változás.

Mi magyarok voltunk azok, akik kitörtek a félhomályból, a rejtett háború nem a mi világunk, csak nyílt sisakos küzdelemmel lehet megvédeni a határokat és megőrizni a nemzeti identitásunkat

– tette hozzá. Nem elég beszélni, hanem harcolnunk is kell. 

Sorsdöntő lesz a 2018-as választás

Sorsdöntő lesz a jövő évi magyar választás is, mert most dől el, hogy a nemzetek visszaszerzik-e a szuverenitásukat a brüsszeli elittel szemben. Most dől el sikerül-e visszahozni a multikulturális időszak előtti biztonságos Európát – mondta a kormányfő. Sokan gondolják azt, hogy ez lehetetlen, pedig ki gondolta azt október 23-án, hogy estére ledől a Sztálin-szobor.  

Mindenkire szükségünk lesz

Hányan hitték 2010 előtt, hogy nemzeti alapon lévő alkotmányunk lesz, azt mondták lehetetlen lesz az IMF-et hazaküldeni, lehetetlen lesz a rezsit csökkenteni, és lehetetlen lesz a népvándorlást megállítani - mondta Orbán. Egy dolog biztos volt, ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan nem sikerült volna.

Mi tudjuk, hogy a népvándorlást meg lehet állítani, Brüsszelt meg lehet zabolázni, az Európai Egyesült Államok tervére kényszerzubbonyt lehet húzni.

Az kell, hogy mi itt Közép-Európában összefogjunk, és a büszke nemzetekhez méltó módon viselkedjünk.

A tét nagy, semmit sem vehetünk félvállról

– mondta Orbán.

Mindenkire szükségünk lesz, hogy a következő választást megnyerjük, márciusban újrakezdjük, és áprilisban győzedelmeskedni fogunk – zárta beszédét a miniszterelnök.

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai Dominik Curtisszel töltötte az éjszakát

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

magyarnemzet.hu

Viszonya lehetett a játékosával, menesztették az angol klub edzőjét

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-