Nincs

Londoni frász - evakuálják a német lakóépületet

A 11 emeletes épület környékét a rendőrség lezárta, a lakókat buszokkal szállítják el.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kiürítenek egy lakóépületet a németországi Wuppertalban, mert külső burkolata hasonló anyagból készült, mint a gyúlékony szigetelés miatt leégett londoni Grenfell Toweré - közölte kedden az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város vezetése.

A 11 emeletes épület környékét a rendőrség lezárta, a lakókat délután kezdték evakuálni. Buszokkal szállítják el őket az önkormányzat által biztosított lakásokba. Az épület szigetelését elbontják, utána a lakók visszatérhetnek otthonukba. A munkálatok hetekig tarthatnak.

Helyi sajtójelentések szerint a londoni tűzvész nyomán indított vizsgálat kimutatta, hogy a 68 lakásos társasház szigetelése gyúlékony, nincsen tűzjelző berendezés, és a szűk folyosók és balkonok miatt tűz esetén hamar elboríthatja a füst a menekülési útvonalakat.

Wuppertalban még nagyjából 70 épületet vizsgálnak meg. A városvezetés arra számít, hogy megfelelnek a tűzbiztonsági követelményeknek, így több embert már nem kell kiköltöztetni.

Az észak-londoni Camden kerületben épült Greenfell Towerben egy zárlatos hűtőszekrény okozott tűzet. A 24 emeletes toronyház a tűzveszélyes hő- és esőszigetelés miatt teljesen kiégett, 79  ember meghalt. A június 14-én történt tragédia után Camdenben több száz lakásból kiköltöztették a lakókat, mert kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a kiégett toronyházon voltak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?