Nincs

Kiderült, ki a felelős a magyarszecsődi gyilkos szamarak ügyében

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a magyarszecsődi őstermelő, akinek a szamarai megöltek egy nyugdíjas tûzoltót az utcán.
  • Szerző: Ripost

Nem enyhített a szamárperben a korábbi ítéleten a Győri Ítélőtábla. A bíróság másodfokon is felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki kedden az állattartóra, akinek két szamara négy éve megölt egy nyugdíjast.

A most 45 éves B. J. magyarszecsődi őstermelő úgy tartott több háziállat mellett két szamarat (Mukit és Szamócát) a birtokán, hogy a tenyésztésre nem volt jogosultsága. A szamarak viselkedését ugyan jól megismerte, de tartásuk követelményeiről és a hivatalos kötelezettségeiről nem tájékozódott. A bíróság szerint elhanyagolta a két állat felügyeletét, a tragikus napon pedig úgy távozott otthonról, hogy nem biztosította a kaput zárható lakattal.

Emiatt a két szamár valahogy kiszabadult és rögtön megtámadta a közeli hétvégi ház tulajdonosát. Az éppen arra motorozó férfi leesett a járműről. A szamarak ötven méteren keresztül vonszolták, megtaposták, több helyen meg is harapták. A nyugdíjas tűzoltó a helyszínen meghalt.

A bíróság a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 1 év 6 hónapi fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A védelem felmentést kért, de az ítélőtábla helybenhagyta a felfüggesztett fogházbüntetést. A szamarakat „veszélyes állattá” nyilvánították, de kaptak egy új esélyt az életre: állatotthonba vitték őket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?