Nincs

Kétségbeesetten titkolják a Simicska-csicska hatalmas jutalomfalatját

Ködösít, mellébeszél, sőt tudatosan félreinformál a Jobbik. Titkolják, hogy mekkora jutalomfalatokat kaptak Simicskától, aki mindent a cukiságkampányba bonyolódott pártra tett fel.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Továbbra is titkolózik a Jobbik arról,hogy mekkora összeget költöttek az országos, kormányt lejárató „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampányukra. Teszik ezt annak ellenére, hogy a pártok finanszírozásának jelentős része a központi költségvetésből történik.

A Magyar Idők több ízben is megkereste a párt sajtóosztályát, hogy a közérdekű adatigénylés lehetőségével élve megtudják mennyibe került a kampány, milyen forrásból finanszírozza azt a Jobbik. Kíváncsiak voltak arra is, mely társaságoktól rendelték meg azt, s hogy cégenként mekkora összeget költenek hirdetésekre.

Kérdéseikre hetek elteltével Schön Péter, a párt gazdasági igazgatója reagált. Annyit közölt:

nem tudnak eleget tenni az általunk kezdeményezett közérdekű adatigénylésnek. Arra hivatkozott: a kért adatok nem közérdekűek.

Ismert, a Jobbik a hónap elején kezdett kormánylejárató kampányába, állításuk szerint országszerte több mint kétezer ilyen plakátot helyeztek ki. Információink szerint azonban nagyságrendekkel több plakáttal árasztották el a településeket.

A Jobbik ugyan elismerte, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. hirdetési felületeit használják, a plakátkampány összegéről azonban az első pillanattól kezdve titkolóznak. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője korábban elismerte, hogy nem azért állapodtak meg Simicska-féle cégekkel, mert onnan kapták a legkedvezőbb árajánlatot, hanem mert „ velük tudtak megállapodni”. A párt azt közölte: a pontos összegről csak a plakátkampányuk végén tudnak beszámolni.

A titkos üzlet ellenére a Jobbik következetesen tagadni próbálja, hogy bármi közük lenne a médiavállalkozóhoz, aki azóta egyértelművé tette: „minden szimpátiája a Jobbiké”. Hidvéghi Balázs,a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint a Jobbikot Simicska Lajos pénzeli, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Jobbik nem akarja elárulni, mennyi pénzt és milyen támogatást kaptak tőle.

A titkolózás egyértelművé teszi, hogy semmilyen piaci szerződésről nincsen szó, a Jobbik nem véletlenül hirdet csak a Simicska Lajos tulajdonában álló plakátokon. A Fidesz minden törvényes eszközzel fel fog lépni azért, hogy kiderítse mennyi pénzt kap a Jobbik Simicskától.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?