Nincs

Karácsony Zuglóban már megbukott, beleesett a saját csapdájába

Totális a káosz Zuglóban, az egyre inkább alkalmatlanságát bizonyító polgármester Karácsony Gergely, aki korábban aláírta a pazarló szerződéseket, most képtelen szabadulni tőlük.
  • Szerző: Ripost

Hiába szavazta meg a kerület képviselő testülete a pazarló, sok pénzbe kerülő parkolási szerződések felbontását, a polgármester által kinevezett jegyző nem engedi, hogy a kerület lakói végre jól járjanak. Nem engedi felbontani a pazarló szerződéseket, Karácsony így beleesett abba a politikai csapdába, amit ő maga hozott létre.

 

Papp Imre jegyző azt írja jelentésében,  a zuglói lakosoknak napi egymillió forint veszteséget okozó szerződésekről, hogy a felmondásuk „súlyos, kirívó nagyságrendű kártalanítási és kártérítési kötelezettséget” jelent, sőt közbeszerzési bírság megfizetését is eredményezheti.

Ennek alapján

a jegyző azt javasolja a képviselő testületnek, hogy a május 13-i, Zuglónak két év alatt egymilliárd forint veszteséget okozó szerződések felmondásáról szóló határozatát vonja vissza. Vagyis maradjon a súlyos veszteséget okozó parkolási szerződés.

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy ne keressen további kifogásokat a zuglói parkolási szerződések felmondására, hanem hajtsa végre az önkormányzat döntését. Jelen Tamás kifejtette, hétfő óta

egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolásban, amiből látható, hogy Karácsony alkalmatlan a kerület vezetésére.

 

Hangsúlyozta, ahelyett, hogy a polgármester végrehajtotta volna az önkormányzat döntését és felmondta volna a parkolási szerződéseket, illetve ingyenessé tette volna a parkolást a zuglóiaknak, „tovább megy az időhúzás”.

A jegyző törvényességi vétója kapcsán megjegyezte, arra is választ várnak Karácsonytól, hogy

ő kérte-e jegyzőjét a parkolási szerződések felmondásának akadályoztatására, és az ingyenes parkolás bevezetésének elodázására. Hozzátette, minden egyes nap újabb egy-egy millió forint rakódik az eddigi, milliárdos nagyságrendű veszteséghez.

 

Haladéktalanul fel kellene bontani

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a történtekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a jegyző a polgármester beosztottja, ezért nehéz azt kizárni, hogy nem Karácsony Gergely utasítására cselekedett. Hangsúlyozta: a képviselő-testület döntése egyértelmű, mivel Karácsony Gergely "Budapest legelőnytelenebb parkolási szerződését kötötte", azt haladéktalanul fel kellene mondania.

 

 

És ezeket olvastad már?