Létrehozva: 2018.03.06.

Karácsony önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene

Karácsony Gergely nem csak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene be - mondta Hollik István, KDNP-s országgyûlési képviselõ kedden, Budapesten.

A kormánypárti politikus a zuglói önkormányzat előtt tartott sajtótájékoztatóján állítását arra alapozta, hogy Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármesterként olyan előterjesztéssel próbálkozott a képviselő-testület előtt, amivel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben.

Éppen úgy, ahogy tették ezt Nyugat-Európában – emelte ki Hollik István, felidézve, hogy miután a tömegszállások, a laktanyák megteltek, önkormányzati lakásokba telepítették a migránsokat.

Ezt a nyugat-európai példát vette át Karácsony Gergely és párttársa, amikor a migránsok számára is lehetővé tették volna szociális bérlakások megpályázását. Szerinte, amit meg akartak csinálni helyben, azt tennék országosan is.

Karácsony Gergely zuglói polgármesterként is bizonyította, hogy mi vár az országra, ha Soros embere alakítana kormányt április 8. után

– fogalmazott Hollik István.

A kormánypártok véleményét tolmácsolva kitért arra is, hogy a zuglói önkormányzat a Menedék Egyesülettel közösen több hónapos, a migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat. Karácsony Gergely volt az első, aki még 2015-ben a migránsválság közepette, önkormányzati ingatlant ajánlott fel a bevándorlók ellátásában részt vevő szervezeteknek, és követelte a többi önkormányzattól, hogy vegyenek részt a migránsválság kezelésében – mondta.

A KDNP-s képviselő szerint Karácsony Gergelyék nemcsak Brüsszelben támogatják és szavazzák meg a migránspárti javaslatokat, a kötelező kvótát, hanem önkormányzati szinten is megkezdték a felkészülést a migránsok befogadására.

Ez azért veszélyes, mert úgy látják, hogy nagyon sokan vannak, akik azt gondolják: Budapesten a bevándorlás, illetve a migráció nem jelent közvetlen veszélyt.

Ez a zuglói rendelet bizonyítja azonban, hogy egy közvetlen, minden budapesti életét befolyásoló veszélyről van szó

– közölte.

A sajtótájékoztató végén megjelent Szabó Rebeka, az önkormányzat lakhatásért felelős alpolgármestere, aki elképesztőnek és ostobának nevezte a Fidesz által folytatott kampányt. Azt mondta: Zuglóban nincsenek laktanyák.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-