Nincs

Jön az év legkülönlegesebb napja: mutatjuk, mit ígér a szuperhold

2017 utolsó teliholdas éjszakája következik. Az asztrológia szerint ez mindig különleges alkalom és befolyásolja életünket.
  • Szerző: ripost

Az év utolsó szuperholdas éjszakáján sokan kémlelik az eget.  Földünk egyetlen kísérő bolygója ilyenkor óriásira nő és mintha karnyújtásnyira lenne. Bár igazoltan nincs nagy hatással ránk a szuperhold, vagy telihold, de sokan hisznek az égitest misztikus erejében, és abban, hogy ilyenkor titokzatos energiák szabadulnak fel. A mostani hold üzenete, hogy a feleslegestől, a szükségtelentől végre szabadítsuk meg magunkat! A Nyilasban lévő Nap-Vénusz együttállás végtelen derűlátást ad, és a Neptunusz magas szintű spirituális rezgésével kiegészülve rendkívül fontos felismerésekhez juthatunk.

Ugyanezen a napon a Merkúr is hátráló mozgásba kezd. Az Ikrek és uralkodó bolygója a Merkúr ezúttal a kommunikáció legmagasabb fokát képviselik.  Amíg nem megyünk bele teljes szívvel ebbe a lelki információcserébe, addig a nyugtalanság és az önmagunkba zárkózás váltogathatja egymást.

Miért hívják szuperholdnak?

Szuperhold idején a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb. A csillagászat erre azt mondja: - telihold van, az égitest pedig épp földközelben tartózkodik. A Hold Földtől mért átlagos távolsága 384 ezer km. Ez lehet több is, kevesebb is 50 ezer km-rel. És ami különleges a mostani telehold fázisban, hogy 7 százalékkal nagyobbnak látjuk és 16 százalékkal világosabbnak a szokásosnál.

A Hold jelentős hatással bír a földi élővilágra. Tömegvonzása okozza az árapály jelenségét, ami a szárazföldek és tengerek találkozásánál fekvő árapály zónákban fajok százainak biztosít életteret. Az árapály - a Hold távolságától függetlenül - mindig telihold és újhold idején a legnagyobb, mivel ekkor a Hold a Nappal egy vonalba kerül, és a két égitest árapálykeltő hatása összeadódik.

Az égitest emberekre gyakorolt hatása is létfontosságú, és különösen nagy hatással van az érzékeny, törékeny, szenzibilis emberekre. Ma éjszaka tehát érdemes lesz megfigyelni a Hold szervezetünkre irányuló erőit. Elvégre ez az év utolsó teliholdas éjszakája.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?