kulcsár edina
Így kápráztasd el családodat, vendégeidet: szervírozz káposztában! Mutatjuk, milyen fantasztikus ötleteket rejt magában ez az egyszerû zöldség.
Köztudott, hogy a káposzta az egyik legnépszerűbb zöldségünk és csodálatos hatással van a szervezetünkre: gyógyít, szépít, fogyaszt! Jelentéktelen külseje miatt épp ez a zöldség talán utolsóként jutna eszünkbe, mint mint dekorációs lehetőség. Pedig egy kis kreativitással lenyűgöző lehet egy fej egyszerű káposzta is. Ráadásul a dekoráció újrahasznosítható, másnap fantasztikus ételt készíthetsz belőle.
Használd ki a káposztában lévő különleges lehetőségeket! Mutatjuk a legjobb ötleteket:
Legyen különleges vázád az asztalon! Vágj méretes mélyedést a káposztafej közepére. Ebbe illeszd a vázát, így biztonsággal beleállíthatod a virágokat és a víz sem folyik ki! Egészen meghökkentő a hatás, olyan, mintha a káposztalevelek közé rendezted volna a virágcsokrot!
Kedves, vidéki hangulatot vegyes kompozíciókkal érhetsz el.
Kontrasztos színekkel viszont erőteljes hatást válthatsz ki. A lila káposzta adu ász lehet, ha látványos és elegáns díszítést szeretnél!
Ugyanez a hatás a terítékben is érvényesülhet:
A káposzta masszív levele kifejezetten alkalmas arra, hogy a jeges desszertet ilyen különleges formában szervírozd!
Használd a káposztát különleges kínálótálnak! Kerti partik nagy királya lehet a szendvicsek mellé egy ilyen összeállítás. Vágd le a felső részét, majd óvatosan faragd ki a belső leveleket, mélyítsd, öblösítsd, majd tálald benne a mártogatóshoz a szósz, illetve a köré betűzdelt zöldséghasábokat!
De egészen egyszerű stílusban is megvalósíthatod ugyanezt. Nézd, milyen guszta:
Lehet színes is a mártogatós tálad:
Használj minél több színű zöldséget köré és ellenállhatatlan látványban lesz részed! A végén a kínálót is elfogyaszthatjátok!
Nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, de praktikus megoldás is ez a "káposzta kínáló"! Lazítsd meg egy kissé a káposzta leveleit és rendezd el rajta a különböző zöldségeket.
Egyedi mécseseket készíthetsz kisebb fej káposztákból. Faragd ki a kívánt mélységre és nagyságra, majd helyezd el benne a mécseseket. Tegyél a mélyedésbe egy darabka alufóliát, így másnap nyugodtan készíthetsz belőle egy jó káposzta salátát!
Fogadjunk, hogy ettől minden vendéged álla leesik! A kelbimbót dróttal erősítheted a koszorúalapra. Bukszuslevelekkel kiegészítve igazán harmonikus, a természetességet sugározza!