Nincs

Hétvégi romantikázás a festői Lisszabonban: Irány Portugália!

A tavasz a leggyönyörûbb évszak a tőlünk legtávolabb eső európai nagyvárosban. Lisszabon nemcsak a történelem bölcsője, hanem a legtüzesebb borok városa is.
  • Szerző: Ripost

A fiatalos, lendületes, de mégiscsak hatalmas történelemmel rendelkező portugál főváros még nem rendelkezik akkora hírnévvel, mint egyes nyugat-európai nagyvárosok.

Pedig Lisszabon és környéke bővelkedik a csodálatos történelmi értékekben, pompás csempedíszítésekben és a gyönyörű természeti szépségekben.

A dimbes-dombos utcákon barangolva lélegzetelállító kilátásban lesz részünk a színes házakra, a Tejo folyón parkoló hatalmas óceánjáró hajóra és a folyón átívelő Április 25. hídra, amely a San Francisco-i Golden Gate híd másolata.

A történelem iránt érdeklődőknek a Sé katedrális múzeuma és a Szent György ne maradjon ki a programból, de a városnéző busz helyett a 28-as villamosra is érdemes felülni, melyre a sima tömegközlekedési jegy érvényes.

Ha Belémben járunk, akkor a Szent Jeromos kolostor megtekintése után kóstoljuk meg a híres pasteis de natat, a Pasteis de Belém cukrászdában.

Ha kevés pénzből gazdálkodunk, akkor a ebédet ne a központ turistahívogató éttermeiben fogyasszuk el, hanem tegyünk úgy, mint a helyiek és térjünk be egy bárba, ahol nem csak italokat, de olcsó menüt és ízletes süteményeket is felszolgálnak.

Persze Sintra csodálatos kastélyait sem ajánlatos kihagyni és szánjunk még egy kis időt a kontinentális Európa legnyugatibb pontjára, a Cabo da Rocára is.

Jelenleg Lisszabonba közvetlenül legolcsóbban a WizzAir járatával juthatsz el, április 2 és 5 között, mindössze 42.180 forintért

- WIZZ Discount Club tagságival.

A tagsággal nem rendelkezőknek körülbelül 6.000 forint plusz költséggel kell számolni.

Repülőjegy foglaláshoz KATTINS IDE!

Szállásokat legolcsóbban már tízezer forinttól találsz. Olcsó szállások foglalásáért KATTINTS IDE!

Aki azonban nagyobb luxusra vágyik, azoknak négy-öt csillagos szállodákat javasoljuk.

Elegánsabb szállásokért KATTINT IDE!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?