Nincs

Feljelentette a buszsofőrt, mert az 20 percig mobilozott vezetés közben

Csaknem 20 kilométeren át beszélgetett mobilján egy távolsági járat vezetője. Még az utasok csomagjait is mobillal a kezében pakolta be, és sokszor a kormányt sem fogta. Elismerte, felelősségre vonták.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kapuvári buszmegállóban kezdett el telefonálni a Veszprémbe tartó távolsági járat vezetője. Az egyik utas folyamatosan azt remélte, hamarosan leteszi végre, de ez még akkor sem történt meg, amikor begördültek a 20 kilométerrel arrébb lévő csornai buszmegállóba. Ott egy férfi a bőröndjét szerette volna a csomagtartóba rakatni: a bőbeszédű sofőr ezt is telefonálás közben tette meg.

És még be is szólt

Amikor az aggódó utas megszólította, és megkérdezte tőle, hogy egészen Veszprémig telefonálni fog-e, a sofőr foghegyről csak annyit vetett oda: "Még az is lehet!" Kár volt, az utas azon az állásponton volt, hogy ha az autók sofőrjeinek nem szabad vezetés közben mobilozniuk, akkor a buszsofőröknek sem, így azonnal jelentette az esetet. A közlekedési társaság kérdőre vonta a sofőrt, aki azonnal vállalta a felelősséget - a belső szabályzat szerint jártak el vele.

Gyakoriak a szabálysértések?

A %% egyik olvasója hasonló esetről számolt be. Õ a Kapos Volán egyik járatát látta, miközben a buszmegálló mellett szeretett volna az úttesten átkelni. "Megálltam az út szélén és vártam, hogy a megállóban lévő járat elinduljon. Mivel 40 fokos meleg volt, rövidnadrágot és topot viseltem.

A sofőr, miközben fél kézzel mobiltelefonját tartotta, másik felével pedig a hatalmas kormányt fogta, hogy az útra irányítsa a buszt,

még arra is szakított időt, hogy kifelé kacsintgasson. Akkor nagyon sajnáltam, hogy nem volt telefon a kezemben, hogy lefényképezzem. Idegesítő volt a tudat, hogy ennyire nincs felelősségtudata egy utasokat szállító sofőrnek."

 

címkék:
És ezeket olvastad már?