Nincs

Elképesztő, hogy több év után mi derült ki a Trónok Harca sorozatról!

A fantasy mûfajában sem minden a képzelet szüleménye. A Trónok Harcában több a párhuzam a valósággal, mint azt gondolnád! Aggodalomra semmi ok, a cselekményből semmit sem árulunk el.

Ha a Trónok Harca rajongója vagy, biztosan találkoztál már azzal a térképpel, amelyre George R. R. Martin megálmodta a hét királyság történéseit. Nem számít, hogy a könyv, vagy a sorozat szerelmese vagy, hiszen a helyszínek, a városok és a teljes területi egység ugyanaz mindkét változatban.

Tehát biztosan láttad már Westeros térképét. Vizsgáld meg közelebbről, alaposan: felfedezheted benne a brit szigeteket és a fejjel lefelé fordított Írországot.

Szinte letagadhatatlan a hasonlóság. Ezt pedig csak tetézi, hogy a valóságban létező nagyvárosoknak van megfelelője a Trónok Harca fantasy világában. Így Királyvár Galway vagy Caster-hegy Dublinnak felel meg. Sőt, a történet fő gerincét adó északi fal pont ott található, ahová Hadrianus római császár is építette történelmi jelentőségű falát.

De bármekkora is a hasonlóság a két szigetvilág között, méretük korántsem azonos. George R. R. Marin egy interjúban elárulta, hogy Westeros szigetét akkorának álmodta meg, mint az észak-amerikai kontinens - más tengellyel. Így területe megközelítőleg 17.8 millió km2 a Brit-szigetek 0.3 millió km2-éhez képest.

Tehát a Trónok harca teljes térképét nagyjából így kell elképzelnünk, a Földre vetítve.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?