Nincs

Borzalmas dolgokat műveltek a négyéves Krisztiánnal

Élet és halál között került a pécsi gyermekklinikára az a kisfiú, akinek szüleit letöltendő börtönre ítélte hétfőn a Pécsi Törvényszék. Krisztiánt összeégve és kihûlve vitték el a mentők, a kórházban derült ki, hogy szörnyûségeket mûveltek vele.
  • Szerző: Ripost

A négyéves pécsi kisfiú anyja, a 21 éves B. Zsanett három, nevelőapja másfél éves börtönbüntetést kapott nem jogerősen, mert az ítélet szerint még 2014-ben annyira elhanyagolták a kis Krisztiánt, hogy gyermek majdnem belehalt.

Krisztián korábban vele nagyon szépen bánó nevelőszülőknél élt, majd megpróbálták visszahelyezni a saját családjába. A vádirat szerint a pici három nap után döbbent rá, hogy elvesztette jól megszokott, biztonságos környezetét, ezért viselkedése drasztikusan megváltozott, dühkitörései voltak, amit a szülők nem tudtak kezelni – ezért brutálisan büntetni kezdték.

A bíróság azt nem látta bizonyítottnak, hogy a gyereket szülei bántalmazták, annak ellenére, hogy több jel erre utalt. Krisztiánon 36 külsérelmi nyomot találtak a kórházban, több olyat, amit nem okozhatott esés. A szülők mindent azzal magyaráztak, hogy a gyereknek mozgászavara volt, és folyamatosan esett-kelt. Az anya szerint ők sosem bántották Krisztiánt.

A kisfiú három napig élet és halál között feküdt az intenzív osztályon, mert 70-80 fokos vízzel leforrázták, majd órákig olyan helyiségben tartották, ahol majdnem kihűlt. Testhőmérséklete 34,8 fokos volt, amikor a mentőket görcsrohama miatt kihívták.

Lapunk az ítélethirdetés után megszólaltatta B. Zsanettet, aki ártatlannak tartja magát, de közben azt elismerte, hogy valami történt. Nyilatkozatát és az ügy részleteit a keddi számában közöljük.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?