Nincs

A gazdag migránsok jachttal jönnek Európába segélyért

Téved az, aki azt gondolja, hogy a bevándorlók mind szegények. Köztük is vannak tehetősebbek, akik nem lélekvesztőn érkeznek Európába. Sokan jachtot vagy vitorlást, esetleg jetskit bérelnek.
  • Szerző: Ripost

Az embercsempészeknek új útvonalat kell keresniük, mert a balkáni- és a Földközi-tenger útvonalán egyre nehezebb migránsokat Európába juttatni. Az eszközparkot is frissíteni kell, a gazdagabb bevándorlók ugyanis jachttal vagy vitorlással akarják átszelni a tengert. Igen, a hír igaz, téved, aki azt hiszi, hogy a migránsok mindig túlzsúfolt lélekvesztőn, az életük kockáztatásával indulnak útnak. Van kivétel, a bevándorlók pár százaléka ugyanis megteheti, hogy a szokásosnál többször annyit fizet az embercsempészeknek, mint a többiek, csak utazhassanak luxuskörülmények között.  

Az Interpol legfrissebb jelentéséből az derül ki, hogy egyre többen fizetnek azért, hogy jetskivel, jachttal vagy vitorlással indulhassanak el Tunéziából vagy Törökországból Európa felé. A nemzetközi hatóság az elmúlt hónapokban 160 olyan esetre derített fényt, amikor jómódú migránsok jachttal utaztak Törökországból Olaszországba. Egy ilyen út díja elérheti a kétmillió forintot is fejenként, a gyerekeknek 50 százalékos kedvezményt tudnak biztosítani - írja a Welt.

A szicíliai hatóság nemrégen egy 15 fős észak-afrikai bandára csapott le, akik kimondottan a tehetősebb migránsokat szállították Tuniszból Dél-Szicíliába. Az ár még azt is tartalmazta, hogy innen kisbuszokkal Észak-Olaszországba vitték őket, ahol már könnyebben átléphettek Ausztria vagy Németország irányába.

A Frontex felhívta az EU külső határait védő, tengerparttal rendelkező országok figyelmét, hogy keményebben lépjenek fel a bevándorló-turizmus felszámolása érdekében. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?