Nincs

150-nel hajtott a tömegbe - Egy gyerek is meghalt a grazi ámokfutó miatt

Terepjáróval száguldozott szombaton az ausztriai Graz belvárosában egy ámokfutó, az osztrák rendőrség szerint legalább hárman meghaltak és 34-en megsérültek. Az utcákon pánik tört ki, az emberek az épületekbe menekültek az őrült elől.
címkék:

A legfrissebb hírek szerint az ámokfutó áldozatai között egy kisgyerek is van. A harmincnégy sérült közül pedig tízet súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A rendőrök közben kikérdezték a férfit és megállapították: családi és magánéleti problémák állhattak tettének hátterében - írja a Der Standard oszták napilap.

Siegfried Nagl, Graz polgármestere a lapnak azt mondta, ő is szemtanúja volt, amikor az ámokfutó elütött egy asszonyt.

Mások, akik szintén látták az esetet, azt mondják, az ámokfutó 100-150 kilométeres óránkénti sebességgel száguldozott egy nyüzsgő, kávézókkal szegélyezett utcában. Egy szemtanú az osztrák közszolgálati médiának (ORF) azt mondta, a sofőr néhány gyalogost úgy ütött el, hogy azok nekicsapódtak a szélvédőnek, átrepültek a járművön, majd annak hátsó részén értek földet.

Nem válogatott

A csatorna szerint az ámokfutó válogatás nélkül hajtott neki járókelőknek. A Der Standard című osztrák napilap úgy tudja, hogy a terepjáró sofőrje először egy másik helyszínen ütött el egy biciklist, majd a grazi Opera kávézója környékén folytatta ámokfutását.

Egy másik osztrák lap, a Kleinen Zeitung szerint a terepjáró vezetője kiszállt autójából, és ezután késével támadt a gyalogosokra. Az utcákon pánik tört ki, az emberek az épületekbe menekültek az ámokfutó elől.


   

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?