MANI

Mostantól könnyebb lesz lejutni a Balatonhoz

Mivel már tavasszal sokan látogatnak el a magyar tengerhez, a MÁV-START úgy döntött, hogy már május közepétől sűrűbb eljutást biztosít a kirándulóknak.
címkék:
  • Szerző: MZ/X

Idén a vonatok már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal is sűrűbben járnak a Balaton partjához. Egészen pontosan május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között-írja a vasúttársaság.

Gyorsabban le lehet jutni vonattal a Balatonhoz

Gyorsabban le lehet jutni vonattal a Balatonhoz

Egy csomó part menti hely közvetlenül elérhető lesz

A Siófok és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben állnak meg vonatok, és közvetlenül elérhetővé válik Budapestről: Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep, Máriaszőlőtelep.

Előszezon a Déli parton

Budapest és Keszthely között kétóránként közlekedő Balaton InterCity vonaton május 17-től már étkezőkocsi (halászlével és paprikáscsirkével, a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek) és 1. osztályú kocsi is lesz, így az utazás még kényelmesebbé válik. A vonatok 1. és 2. osztályú InterCity-kocsijába kedvező árú, 300 forintos helyjegy váltható, amelyet a hétvégi csúcsidőszakban elővételben érdemes megvenni.

Gyorsabban le lehet jutni vonattal a Balatonhoz

Az Északi parton sajnos nem lesz étkező kocsi a vonatokon.

Előszezon az Északi parton

A Balaton északi partján a vasúti közlekedés május 30-ig szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusz szállítja az utasokat a villamosítás miatt. Az előszezon további részében, május 31-től már nem kell átszállni, közvetlen vonatok közlekednek majd Budapesttől Tapolcáig. Ekkortól a nyári menetrend kezdetéig az északi partra a korábbi évekből jól megismert járatokkal lehet utazni: a Kék Hullám sebesvonatok kétóránként közlekednek Budapest-Déli és Tapolca között, a Katica sebesvonatok hétvégén kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között, hétköznap naponta két pár vonat közlekedik. Pénteken és hétvégén Tekergő gyorsvonatok is közlekednek a Déli és Tapolca között.

Kerékpárosoknak kedvezményes jegy is van

A tavaly először bevezetett Balaton24 és Balaton72 nevű, tó körüli korlátlan utazást biztosító, egy, illetve három napra szóló jegytípust mintegy 17 ezer utas választotta. Idén május 1-jétől újra elérhetők a Balaton24 és Balaton72 napijegyek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?