MANI

Vigyázz, ezentúl Messengeren keresztül bárki követhet

A messengeres beszélgetés közben a beépített térkép segítségével egy órán át nyomon követhetjük partnerünk útját a jövőben. Már közvetlenül navigálhatunk, ha telefonon kell valakit útba igazítanunk. Élő térkép a Messengeren.
  • Szerző: R.A.

Néhány gombnyomás, és máris a beépített helymegosztással egy térképen láthatjuk ismerősünk helyzetét. Egyenesben közvetíti a rendszer, merre járunk éppen.

Ebben a hónapban már többedszerre jelentkeztek új funkcióval a Messenger fejlesztői. Azonban most ismét egy új, hasznos opciót mutattak be az alkalmazáson.

A jövőben nemsokára már úgy oszthatjuk meg barátainkkal az éppen aktuális tartózkodási helyünket, hogy azt hatvan percen keresztül élőben nyomon kis követhetik – számolt be a hvg.hu.

A Messenger térképének segítségével úgy tudjuk majd navigálni ismerősünket, hogy láthatjuk közvetlenül, éppen merre jár, illetve jó irányba halad-e. Egy külön gomb segítségével kapcsolhatjuk majd be a megosztási funkciót, hogy nyomon követhetőek legyünk bármikor. A helyadatainkat, eddig is meg tudtuk osztani, ha akartuk, de csak statikus formában. Mostantól a minket jelölő kék pötty már mozogni is fog, ha szeretnénk, akár 60 percen keresztül is.  

A fejlesztés az ígéretek szerint rövidesen az androidos és az iPhone-os alkalmazásban is elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?