Létrehozva: 2021.01.21.

Vásárolj konyhabútort állami támogatással (X)

Most Te is megvalósíthatod álmaid konyháját az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően. Egyre több olyan család van, aki szívesen élne a kormány által meghirdetett otthonfelújítási támogatással, ezért úgy gondoltuk, összegyűjtünk minden hasznos információt, hogy vásárlóinknak megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani abban, hogy milyen feltételek mellett vehető igénybe a maximum 3 millió forint keretösszegig meghirdetett állami támogatás.

Ki veheti igénybe és mi a feltétele?

Nagyon sokan nem szeretnének elköltözni jelenlegi otthonukból, csupán a meglévőt szeretnék csinosítgatni, korszerűsíteni, bővíteni, felújítani vagy egyszerűen csak átalakítani. Természetesen ez a támogatás nekik is szól.

A támogatást igénylők köre meglehetősen széles, hiszen házaspárok, élettársi viszonyban élő személyek vagy a gyermeküket egyedül nevelő szülők egyaránt pályázhatnak. A pályázatra akkor jogosult, ha legalább 1 gyermeket nevel és az otthonfelújítás 2021.január 1-ét követően kezdődik el. Amennyiben a gyermek együtt él a családjával, úgy egészen 25 éves korig jogosult a szülő a támogatásra. További jó hír az is, hogy a várandóság 12. hetétől a magzatot is figyelembe veszik, tehát gyereket vállaló szülők, várandós kismamák is pályázhatnak a várandóság 12.hetétől. Abban az esetben, ha az igénylő személy vagy személyek megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, vagy GYOD-ra jogosultak a gyermek életkora nem befolyásoló tényező.

Azok az szülők, akik elváltak, de egyenlő részt vállalnak a nevelésben, a támogatás összegét megoszthatják egymás között. Alapfeltétele a támogatás igénybevételének, hogy a pályázó személynek legalább egy éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Szintén alapfeltétele a támogatás igénylésének a meglévő munkaviszony, amit az elmúlt egy évben 30 napnál hosszabb időre nem szakíthatott meg. Másik alapfeltétele a támogatásnak, hogy az igénylőnek ne legyen köztartozása. Érdemes tudni, hogy a felsőoktatási jogviszonyt, a nyugdíj melletti munkavégzést, valamint az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik az igénylés során.

Korábban felvett CSOK kizáró oka a támogatás igénylésének?

Nem kizáró ok. Az otthonfelújítási támogatást azok is igénybe vehetik, akik korábban felvették a CSOK-ot.

Előre is kifizeti az állam a támogatást?

Nem. Minden esetben az igénylő családnak, vagy személynek meg kell előlegezni a pénzt és utólag igényelheti a támogatást a Magyar Államkincstártól. Fontos tudni, hogy az otthonfelújítási támogatás a felújítás költségének a felét állja, tehát a másik felét, az önrészt az igénylőnek kell biztosítania.

Mire vehető igénybe a támogatás?

Idén, azaz 2021. január 1-jét követően elkezdett felújítások esetében lehet élni az otthonfelújítási támogatással, ami fele részben fedezheti az anyagköltséget és fele részben a munkadíjat. Ugyanakkor fontos, hogy a 2020-ban megvásárolt anyagok számlái nem elfogadottak, csak azok amelyek 2021 január 1 után lettek kiállítva. Példának okáért, ha valaki 1 millió forintot fordított munkadíjra és 3 millió forintot anyagra, akkor az összesen 4 millió forintot költött a beruházásra. Ennek az összegnek a felét, azaz 2 millió forintot tud visszaigényelni. De az anyagköltség és a munkadíj fele-fele arányban is igényelhető. Tehát anyagköltségre maximum 1.500.000 forint és munkadíjra szintén maximum 1.500.000 forint vehető igénybe.

A konyhám felújítását is fedezhetem támogatásból?

Vásárlóinktól gyakran halljuk a fenti kérdést. A jó hír az, hogy igen. Az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető akár konyhafelújításra is. Amennyiben konyhafelújításban, átalakításban, vagy új bútor vásárlásában gondolkodsz, úgy érdemes már most elkezdeni a tájékozódást és felkeresni munkatársunkat. Így időben tisztázhatod, hogy mire tudod a legcélszerűbben felhasználni a támogatási összeget. Biztosak vagyunk benne, hogy kínálatunkban számos olyan lehetőséget találsz, amelyben megvalósíthatod elképzeléseidet. Felkészült csapatunk készséggel áll rendelkezésedre, akár telefonon a +36 70 609 59 39, +36 30 424 63 22 es telefonszámokon, vagy e-mailben, ([email protected]) vagy akár személyesen a Gyáli úti bemutatótermünkben.

Lehetséges a több részletben való felújítás is?

Természetesen lehetséges. Amennyiben a felújítás költségét szeretnéd majd az állami támogatásból kifizetni, akkor fontos folyamatosan gyűjteni a számlákat és a beruházás végén azokat egyben benyújtani a Magyar Államkincstárhoz (MÁK). Fontos, hogy minden, a felújításban résztvevő vállalkozóval, céggel szerződést köss, amihez akár egy sablonszerződés is igénybe vehető. Az összegyűjtött számlák és szerződések benyújtása után vehető igénybe a támogatás.

Mi az igénylés menete, mennyi időn belül kapható meg az igényelt támogatás?

Fontos, hogy a teljes ügyintézés elektronikus úton is elvégezhető az alábbiak szerint:

A munka befejezését követően az igénylőnek 60 napon belül el kell juttatni az összegyűjtött számlákat a Magyar Államkincstárhoz. A Kincsátrnak 30 napja van arra, hogy elbírálja a támogatási kérelmet. Természetesen ellenőrzik, hogy az igénylő valóban megfelel a támogatás feltételeinek, amennyiben mindent rendben találnak 5 napon belül folyósítják is a támogatási összeget. Így a számlák beküldését követően 35 napot kell majd várnod arra, hogy megérkezzen a támogatás.

Ellenőrzik a beruházás megvalósulását?

Igen, ellenőrzésre valóban lehet számítani, a támogatás igénybevételét követő 6 hónapon belül elképzelhető, hogy ellenőrzésre kerül sor. Az ellenőrzés során azt vizsgálják, hogy valóban megtörtént az a felújítás, amire a támogatást igénybe vetted.

A támogatásról bővebben itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!