MANI

Utolsó szakaszához érkezett az egységes kérelmi beadási időszak

Az április 6-án elindult egységeskérelem-beadási időszak az utolsó szakaszához érkezett: a május 15-i szankciómentes benyújtási határidőig már csak 9 nap van hátra, ennyi idejük van a lehetőséggel még nem élt gazdálkodóknak a teljes támogatás igénylésére. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének falugazdászai május 5-ig közel 9 ezer kérelem beadásában segítettek.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai adták be, így a köztestület 2014 óta több mint 1000 milliárd forint forrás megszerzésében segítette a gazdálkodókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez, és a – NAK által kezdeményezett jogszabály-változtatásnak köszönhetően – döntően telefonos ügyintézéssel lebonyolított beadások zökkenőmentesen zajlottak. Országosan a kamarai falugazdászok május 5-ig összesen 89 924 kérelem beadásában segédkeztek. Hajdú-Bihar Megyében a mai napig összesen 8 963 kérelem beadásában működtek közre a falugazdászok, ebből 8 591 alkalommal telefonos ügyintézésen keresztül és mindössze 372 alkalommal személyesen.

A kérelmek beadása továbbra is elsősorban telefonos ügyintézésen keresztül történik. Személyes ügyintézéssel járó kérelembeadásra – előre leegyeztetett időpontban – csak indokolt esetben került sor. Ezekre az esetekre is felkészülve a kamara számos biztonsági szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb ügyfélfogadási előírásokhoz igazodva alakította át, egyúttal biztosította az alkalmankénti személyes ügyfélfogadáshoz a megfelelő minőségű és mennyiségű higiéniai feltételeket és fizikai védőeszközöket a falugazdászok és az ügyfelek számára.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?