MANI

Újra Budapesten koncertezik Chris Botti

2019. június 5-én a MoM Sportban ad koncertet Chris Botti, a Grammy-díjas trombitamûvész és zeneszerző.

Nevét a hazai jazzközönség jól ismeri, és most újra visszatér Magyarországra. Chris Botti a fiatal trombitás generáció talán legnagyobb alakja. Tizenéves kora óta vonzódik a műfajhoz, és az évek során egyedi stílust is alkotott: szeret improvizálni, de zenéje nem zabolázatlan. Inkább a popos formákat kedveli, de vonzza az az atmoszférikus minőség, ami a jazzt jellemzi. A RIAA aranydíjazottjaként olyan jól ismert művészekkel dolgozott már, mint Sting, Michael Bublé, Barbra Streisand, Tonny Bennett, Yo-Yo Ma és Jill Scott. Pályafutása során már elnyerte egyszer a legjobb jazzalbum címet is, amely címre több lemezét is jelölték. A zenéjét már a filmes világ is felfedezte, s Stinggel együtt 1999-ben filmzenét is írt, de talán a legnagyobb elismerés a 2005-ös Grammy-díja volt. 

 

 

Akár illusztris szimfóniákat ad elő, akár híres koncerttermekben lép fel, páratlanul tiszta és poetikus hangja/hangzása átvágja a zene határait. Nincs még egy Chris Botti-koncerthez fogható élmény.

Benne minden megvan: egy varázslatos trombitaművész, aki a jazztől kezdve, a popon át, a rockig mindenben otthon van. Egy zseniális vezér, aki hagyja, hogy a zenésztársai is ragyogjanak, aki egyben egy nagyszerű showman, akinek az előadása és a színpadszeretete fertőző, átragad a közönségre is. Nézd meg élően is, hogy megértsd, miért akartak együtt zenélni vele olyan zenei zsenik mint Sting, Paul Simon vagy Joni Mitchell.

 

Chris Botti 2019. június 5-én a budapesti MoM Sportban ad koncertet.


Jegyvásárlás:https://www.eventim.hu/hu/jegyek/chris-botti-koncert-budapest-mom-sport-516724/event.html

És ezeket olvastad már?