MANI

Újabb változás jön a Messengerben: ennek sokan fognak örülni

Új funkcióval bővül majd a Facebook csevegője.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Facebook még 2016-ban vezette be a mobilos Messengerben a titkos beszélgetéseket (secret conversations), aminek köszönhetően a felhasználók egy titkosított csatornán keresztül cseveghetnek, ahogy a Signal, vagy a WhatsApp alkalmazásokban is. A végponttól végpontig terjedő (end-to-end) titkosítás lényege, hogy senki más, még maga a csevegő fejlesztői sem tudják elolvasni és feltörni a kommunikációt a beszélgető feleken kívül.

A korábban többször is hitelesen előrejelző Jane Manchun Wong nevű fejlesztő arra utaló nyomokat fedezett fel a Messenger app forráskódjában, hogy a közösségi oldal már teszteli a titkosított hang- és videóhívásokat is a szöveges beszélgetéseken túl, így a jövőben már nem csak a szöveges üzenetek kapnak bombabiztos védelmet.

A közösségi óriás nemrég beszélt arról, hogy a biztonsági megoldást még több szolgáltatásába tervezi bevezetni, többek közt az Instagramon is. Ezzel kapcsolatban viszont aggódnak a hatóságok, hiszen így sokkal nehezebben szerezhetnének bizonyítékokat a digitális térből nyomozásaik során – írta a 24.hu.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?