MANI

Újabb 20 Aldi üzlet ment élelmiszereket az Élelmiszerbankkal együttműködve

A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek megmentése és rászorulók számára való eljuttatása érdekében az ALDI Magyarország tovább bővíti partnerségét az Élelmiszerbankkal, és hamarosan 72 áruház vesz részt a programban.
  • Szerző: RIPOST

A globális statisztikák szerint 

évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy kárba, miközben 1,3 milliárd ember éhezik,

holott az Európában és az USA-ban kidobott élelmiszer egynegyedéből a világ összes éhezője jóllakhatna. Ezen kíván változtatni az Élelmiszerbank, amely tavaly Magyarországon több mint 300 ezer embernek juttatott el 9300 tonna élelmiszer-adományt 5,2 milliárd forintot meghaladó értékben.

Az ALDI 2016 óta működik együtt az Élelmiszerbankkal, és egyre több üzletéből jutnak el nap mint nap az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az Élelmiszerbank és partnerszervezetei segítségével a rászorulóknak.

Ilyen termékek az előző este zárás után megmaradt és a polcokról összegyűjtött termékek a látványpékségből; az elszállítás napján lejáró csomagolt és csomagolatlan pékáru, az előző napról megmaradt közvetlen beszállítású, csomagolatlan pékáru; csomagolatlan és csomagolt zöldség-gyümölcs, amely értékesítésre már nem, de fogyasztásra még alkalmas; valamint az elszállítás napján lejáró hűtött és szortiment termékek; a sérült, de nem átlyukadt csomagolású, fogyasztásra alkalmas szortiment termékek. Az áruházlánc és az Élelmiszerbank az élelmiszer-biztonsági szabályok maximális betartásával, közös erővel igyekeznek mérsékelni az élelmiszer-pazarlást, és eljuttatni a megmenthető termékeket azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Az átadandó élelmiszereket természetesen gondosan csomagolva (hűtött árukat Hungarocell dobozokban, a hűtést nem igénylő termékeket zsákokban és kartonokban) tárolják, ügyelve arra, hogy ne keveredhessenek a selejttel, illetve az egyéb, értékesítésből kivont áruval.

Az ALDI-nál jelenleg országszerte 52 üzletben folyik élelmiszermentés,

és további boltjaik bevonása is folyamatban van: hamarosan újabb 20 áruház csatlakozik a programhoz.

Az elszállított mennyiség üzletenként változik, de havonta mintegy 50-55 000 kilogramm élelmiszert mentenek meg az együttműködésnek köszönhetően az ALDI üzletekből. Az áruházlánc arra törekszik, hogy egyre több magyarországi üzletével vegyen részt a programban, minél több rászorulót segítve ezzel.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?