MANI

Új funkciókat kapott a PayPal!

A közelmúltban két új funkcióval is bővült a közkedvelt internetes fizetési rendszer! Az egyik a biztonságérzetet növeli, a másik például a baráti vacsorák közös számláinak kiegyenlítésénél segít.
  • Szerző: Ripost

A PayPal a neten történő vásárlás fellendítése érdekében nemrég lehetővé tette, hogy ingyen vissza lehessen küldeni a csomagot, ha a megrendelt termékkel valami baj van!

Aki rendelkezik PayPal fiókkal, és azon keresztül fizeti ki például a külföldről rendelt terméket, visszakérheti a visszaküldés postázási költségét, amit 5 munkanapon belül meg is kap.

Ez az új lehetőség többek között azért hasznos, mert egy 2-4000 forint értékű, Kínából rendelt fülhallgató visszaküldésének költsége simán 4-5000 forint. Ezzel a funkcióval csökkentek az online vásárlás kockázatai! Aki bevállalja a 4-5 hetes szállítási időt, és a külföldi forgalmazónként eltérő garanciális feltételeket, és persze van PayPal fiókja, mostantól bátrabban rendelhet bárhonnan a világon.

A visszaküldési garancia itt aktiválható, egyetlen kattintással! Évente 12 alkalommal kérhetünk ilyen visszatérítést, egyenként maximum 9300 Ft értékben. Ez a garancia nem csak a külföldről, hanem a hazai webshopokból, vagy online piacterekről rendelt árukra is érvényes!

A másik új funkció a PayPal.Me!

Mostanra Magyarországon is elérhető a PayPal személyközi fizetési megoldása, a PayPal.Me. Ezzel a szolgáltatással egyszerűen küldhetünk pénzt az ismerőseinknek, családtagjainknak, és persze fogadhatunk is tőlük! A tranzakcióhoz szükséges személyre szóló linket bármilyen webes felületről, sőt, akár SMS-ben is elküldhetjük.

A pénz küldéséhez, vagy igényléséhez nem kell megadnunk a bankszámlaszámunkat! Elég a létrehozott, személyre szabott linket elküldenünk, vagy fogadnunk. A fizetéshez/pénz küldéséhez nincs más dolgunk, mint rákattintani erre a linkre, nem kell belépni a netbankunkba se.

Hasznos lehet ez az új funkció, ha valamelyik családtagunk épp külföldön tartózkodik, mondjuk nyaral, és sürgősen pénzre van szüksége. Ráadásul ahhoz, hogy ezt tudassa velünk, elég az imént említett linket elküldenie, mi pedig még sorban állás közben is, azonnal ki tudjuk húzni a bajból.

A link egy vállalat nevével is egyedivé tehető, ezért a kis- és középvállaltok számára is hasznos lehet a munkahelyi ebédek elszámolásánál, vagy a karitatív pénzgyűjtésnél. Sőt, akár az elvégzett szolgáltatást is kifizetheti így az ügyfél.

A funkcióról további információk itt érhetők el!

Forrás: HVG

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?